Польський режисер зніме фільм про «Волинську різанину»

Польський режисер зніме фільм про «Волинську різанину»
Польський режисер Войчех Смаржовскі готується до зйомок фільму про "знамениту" Волинську різанину.

В проекті фільму візьме учать Росія, а, також, українські актори, - пише у своєму Фейсбуці режисер Ivan Sautkin.

"Питання, яке не дає мені спокою. Мій улюблений польський режисер Войчех Смаржовскі готується до зйомок нового фільму. Тема дуже неоднозначна, це питання старанно обходять всі історики, крім, звичайно ж російських ... КГБ-шні архіви по сей день недоступні і зрозуміти, яку роль в цій справі зіграли чекісти, скільки людей було вбито УНА, скільки тітушками під московським керівництвом і скільки вбили поляки в помсту. Один з головних елементів у формулі "Бандерівці-фашИсти- хунта-кримнаш-русскаяідея", - йдеться у повідомленні.

"Я читав одну з перших версій сценарію і він мені дуже не сподобався. Точніше, те, як зроблена історія сподобалася (Смаржовскі один з кращих драматургів сучасності), не сподобалося, що тут, на відміну від попередніх його робіт, є "однозначно погані" і ці самі погані - українці. Ви розумієте, наскільки "своєчасним" буде такий фільм ... Так ось, мені вчора повідомили, що в проекті бере участь Росія, у фільмі є російські гроші. Чи правда це? Хто знає що-небудь про це?", - йдеться далі у повідомленні.

"Так, забув одну важливу деталь - знову ж таки, "саррафанна пошта" донесла, що у фільмі будуть приймати участь українські актори. Хто?", - додає режисер.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
Парубій пішов у відставку
07 серпень, 2014, 13:53
Польський режисер зніме фільм про «Волинську різанину»
07 серпень, 2014, 13:35