Для 51-ї бригади збирали кошти, «втілюючи американський досвід» волонтерства

Для 51-ї бригади збирали кошти, «втілюючи американський досвід» волонтерства
Завершилась благодійна акція "Волинь з тобою", під час якої волонтери збирали кошти на потреби 51-ї бригади.

Молодь, яка мала досвід волонтерства у Сполучених Штатах Америки, застосувала його в Луцьку, організувавши благодійну лотерею для збору коштів на потреби 51-ої ОМБ, - повідомляє Волинський інформаційний портал.

Про формат заходу розповів його координатор Анатолій Слободенюк. За його словами, волонтери влаштували лотерею. Дев'ять пар молодих людей стояли чотири дні в різних куточках міста та пропонували купляти за 15 гривень лотерейні квитки. У такий спосіб мали зібрати кошти на 51-шу бригаду, а в кінці ще й розіграти призи: широкоформатний телевізор, ноутбук, планшетний ПК.

У результаті вдалося зібрати 21,4 тисячі гривень, які передали волонтерам із Володимира-Волинського. А вони вже безпосередньо знають потреби військовослужбовців.

Анатолій Слободенюк розповів, що участь у подібній лотереї він брав, будучи волонтером у США у рамках програми обміну FLEX. Проте в Луцьку дещо не вдалося реалізувати той самий формат.

По-перше, люди просто кидали у скриньку кошти, проте квиток відмовлялися брати. Мовляв, призи їм ніякі не потрібні. По-друге, вдалося зібрати меншу суму, ніж розраховували. Тому поспілкувалися з меценатами та вирішили, що запланованих призів не буде. Натомість ті кошти, за які мали їх закупити, також спрямують на потреби військовослужбовців.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Останні новини
Для 51-ї бригади збирали кошти, «втілюючи американський досвід» волонтерства
11 серпень, 2014, 11:57