Як працюють медичні комісії в Луцьку

Як працюють медичні комісії в Луцьку
Під час третьої хвилі мобілізації у всіх військових комісаріатах Волинської області працюють медичні комісії.

На базі Луцького міського об’єднаного військового комісаріату медичні фахівці щоденно обстежують до 50 людей, - повідомляє Волинська ОДТРК.

У Луцькому міському об’єднаному військовому комісаріаті щоденно з 9-ої години розпочинає роботу медична комісія. Це фахівці кількох спеціальностей. Зокрема, стоматолог, терапевт, хірург, невропатолог, лор, окуліст, дерматовенеролог, психіатр.

Голова медкомісії Ілля Чорний каже, що вони обстежують чоловіків різного віку і якщо виявляють погіршення стану здоров’я, то особу одразу відправляють на додаткове обстеження. І аж після того лікар робить висновок про придатність чи не придатність до військової служби.

Лікарі обстежують чимало людей, які за станом здоров’я не можуть йти до війська, але вони наполегливо хочуть захищати нашу державу. Усе більше волинян прагне їхати у зону АТО, аби допомогти нашим захисникам. За словами голови медкомісії Іллі Чорного були й переселенці, які побажали їхати у зону АТО.

Не придатними до військової служби є люди з гіпертонічною хворобою, виразкою шлунка, хронічним захворюванням печінки, селезінки або кишківника. Проте чоловіки звертаються й з неврологічними захворюваннями. А також є ті, хто колись мав черепно-мозкові травми, остеохондроз.

Окремих відтерміновують на 3 – 6 місяців. Після повторного медогляду вони можуть бути призвані до лав Українського війська.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих