У Шацькому районі солдатам зібрали понад 170 тисяч допомоги

У Шацькому районі солдатам зібрали понад 170 тисяч допомоги
Для солдатів, жителів Шацького району, які беруть участь в АТО, громада зібрала 176 513 грн.

Кошти знаходяться на рахунку районної організації ветеранів і використовуються на потреби вояків і їхніх сімей, - пише у Facebook видання Шацький край.

Зі слів Наталії Борсук, начальника відділу з питань надзвичайних ситуацій Шацької РДА, лише за останній тиждень було передано бронежилет і розгрузку Миколі Півню, бронежилет Олегу Шапрану, розгрузку Юрію Пеху, 2000 грн. переказано на банківську картку Анатолія Вотька. Також переказано 6 300 грн. на три бронежилети для місцевих солдатів.

У короткотерміновій відпустці побував вдома Віталій Бонк. В зоні АТО в нього згоріла форма, тому в Шацьку вийшов на зв’язок з волонтерами, аби допомогли її придбати. Громадська рада, що діє при райдержадміністрації, дала добро на виділення 2 000 грн. із коштів, зібраних громадою Шацького району на потреби мобілізованих і їхніх сімей.

Все необхідне Віталій придбав у Любомлі - рюкзак, штани і куртку, що не промокають, шапку, балаклаву. Любомльські активісти подарували якісну форму іноземного виробництва, а представники християнської місії купили медикаменти. Шацькі виділили для Віталія продукти, спідню білизну, цигарки і навіть дали прапор України.

Світязянин Степан Шевчик пожертвував для солдата мішечок сухого тютюну. Зі слів Віталія, хлопці особливо зрадіють цьому презенту, бо цигарки зазвичай скоро закінчуються і курити доводиться навіть траву. Решту грошей Віталій притримав, бо планує в Білій Церкві купити бушлат.

В антитерористичній операції на Сході країни беруть участь троє жителів Прип’ятської сільської ради: Василь Бородіч, Віктор Данилевич, Павло Марко.

Зі слів сільського голови Івана Гінчука, місцевими депутатами й активістами було зібрано для солдатів 10 тис. грн. допомоги. Для підтримки Василя Бородіча, який виховувався в неповній багатодітній родині, особливо постаралися його друзі, зокрема житель Прип’яті Андрій Карпук.

На гроші, зібрані активістами й депутатами, купили бронежилет, берці, форму, шкарпетки і згодом передали все це з солдатом-волинянином, який повертався з відпустки в зону АТО.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А чому не сказано про те, як районній газеті заборонено оприлюднювати інформацію про волонтерів, які збирають допомогу на АТО, якщо вони не мають відношення до "владних кабінетів" чи "лояльних" активістів?
Відповісти
Останні новини
У Шацькому районі солдатам зібрали понад 170 тисяч допомоги
28 серпень, 2014, 16:42