У Ковелі - свято першого дзвоника. ФОТО

У Ковелі - свято першого дзвоника. ФОТО
У Ковелі свято першого дзвоника відбулося в усіх навчальних закладах.

Нинішній навчальний рік як для Ковеля, так і для всієї України, буде доволі непростим, напруженим, - повідомляє ПроКовель.

Як відомо, частина шкіл у Донецькій та Луганській областях взагалі не запрацювала, а передбачений Кабінетом Міністрів України план економії енергоресурсів (у кожному регіоні на 30 відсотків) заставив освітян перекроювати навчальні плани.

Щоправда, в управлінні освіти міста таки погодилися на 5-ти денний режим роботи за рахунок осінніх та весняних канікул. Наразі діти в суботу не навчатимуться, однак канікули їм обіцяють лише зимові, а саме з 15 грудня і до 25 січня.

Про все це говорилося на шкільних лінійках, кожна з яких розпочиналася Гімном України – його співали всі гуртом, від дорослого до найменших учнів, та хвилиною мовчання в пам'ять тих, хто поліг на Сході країни, захищаючи її цілісність та суверенітет.

До Ковеля за час анексії Криму та війни на Донбасі приїхало чимало переселенців із дітьми. Всі вони, як твердять в управлінні освіти, влаштовані в садочки та школи.

Наразі вже розпочато виготовлення проектно-кошторисної документації для реконструкції приміщення та відновлення роботи дитсадка №14, що в районі Сільмашу. Ще цьогоріч, за словами міського голови Олега Кіндера, тут збираються полатати дах, провести певні внутрішні роботи, відремонтувати систему опалення, щоб бригади ремонтників змогли працювали зимою.





Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих