Росію можуть виключити з цивільного ядерного співробітництва

Росію можуть виключити з цивільного ядерного співробітництва
Європарламент закликає ЄС розглянути можливість виключення Росії з цивільного ядерного співробітництва та системи Swift.

У четвер, 18 вересня, Європарламент прийняв чергову резолюцію щодо ситуації в Україні, - повідомляє ZN,UA.

У документі Європарламент закликає Євросоюз посилити санкції проти Російської Федерації.

"Закликаємо ЄС продовжувати, розширювати та посилювати санкції для досягнення повномасштабної економічної блокади російських фінансів і економіки, не допускати Росію до ядерної співпраці та системи Swift (Співтовариство всесвітніх міжбанківських фінансових телекомунікацій), і ввести повне ембарго на експорт зброї до Росії", - йдеться в резолюції.

Водночас Європарламент підкреслює необхідність встановлення чітких критеріїв для РФ, при виконанні яких ЄС зможе відмовитися від посилення санкції або скасувати вже ті, котрі існують.

На думку євродепутатів, такі критерії повинні включати повне виведення російських військ і найманців з території України, припинення прямої і непрямої підтримки сепаратистів, дотримання Росією режиму припинення вогню, забезпечення ефективного міжнародного контролю українського кордону і відновлення контролю з боку української влади над всією територією України.

Також Європарламент вітає синхронну ратифікацію Угоди про асоціацію України та ЄС, але непокоїться щодо тиску і шантажу з боку Росії у цьому питанні.

"(Європарламент) підкреслює, що Росія має набагато менше підстав, ніж будь-коли раніше, для критики угоди між Україною та ЄС або реагування необґрунтованими торговими обмеженнями і військовою агресією", - йдеться в резолюції.

Крім того, Європарламент закликає Євросоюз звернути увагу на те, яку роль відіграє Росія у ситуації на південному сході України.

На думку євродепутатів, така активність Росії становить загрозу для безпеки Євросоюзу та його східних держав-членів.

Тому Європарламент закликає зміцнювати і захищати свою власну політику сусідства, а також протидіяти Росії шляхом ще більшої ізоляції в галузі міжнародних економічних і політичних відносин.

Також Європарламент закликає міжнародні спортивні органи відкликати право Росії на проведення Гран-прі F1 восени 2014 року та Чемпіонату світу з футболу в 2018 році.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Росію можуть виключити з цивільного ядерного співробітництва
18 вересень, 2014, 14:50