Чотири тисячі російських військових прямують до кордону України

Чотири тисячі російських військових прямують до кордону України
У РНБО повідомили, що чотири тисячі російських військових вирушили з Криму до материкованої України.

Речник інформцентру РНБО Андрій Лисенко повідомив, що чотири тисячі російських військовослужбовців з анексованого Росією Криму вирушили до адміністративного кордону з материковою частиною України, - інформує Радіо Свобода.

«За оперативною інформацією, фактично всі дислоковані у північній частині окупованого Криму військові підрозділи Росії, а це 4 тис. бійців особового складу з населених пунктів Армянськ, Красноперекопськ, Джанкой, Воїнське, Азовське, висунуті до адміністративного кордону з материковою частиною України з усією технікою і боєприпасами та розташовані невеликими тактичними групами від Каркінітської затоки до Арабатської стрілки», – сказав Лисенко.

За його словами, офіційний представник НАТО Оана Лунгеску заявила, що намір Росії розгорнути повноцінне угрупування російських військ на кримському півострові посилить напруження в регіоні та підірве нинішнє перемир’я.

Речник інформаційного центру РНБО розповів, що Росія продовжує активну повітряну розвідку з використанням безпілотників.

"Упродовж доби прикордонники зафіксували три таких випадки. Один безпілотник було зафіксовано під Маріуполем та два – на адміністративному кордоні з тимчасово окупованим Кримом", – сказав Андрій Лисенко.

Міністр оборони Валерій Гелетей повідомляє, що зараз в Україні перебуває близько 3,5 тисяч військовослужбовців Збройних сил Росії, а на українсько-російському кордоні дислокуються ще більше, ніж 25 тисяч російських військових.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Кучма знову їде в Мінськ
18 вересень, 2014, 16:10
Чотири тисячі російських військових прямують до кордону України
18 вересень, 2014, 15:36