Звільнили командира «Беркута», обвинуваченого у розстрілі 39 майданівців

Звільнили командира «Беркута», обвинуваченого у розстрілі 39 майданівців
Майор нині розформованого «Беркута» Дмитро Садовніков за рішенням Печерського суду звільнений у залі суду.

Слідчий суддя Печерського райсуду Києва звільнив з-під варти командира роти нині розформованого «Беркута», якого підозрюють у розстрілі 39 учасників Майдану на Інститутській у Києві, - повідомляє Кореспондент.

Підставою для звільнення стала наявність у підозрюваного у скоєнні особливо тяжких злочинів дружини, трьох дітей і квартири в місті Києві, а також його позитивна репутація. На думку суду, ці обставини є гарантією того, що підозрюваний не ухилятиметься від кримінальної відповідальності.

Генеральна прокуратура України обурена таким рішенням і заявляє, що оскаржуватиме його.

Генпрокуратура розцінює позицію Печерського райсуду як таку, яка «сприятиме ухиленню від відповідальності підозрюваного у злочинах», за які передбачене покарання від 10 років до довічного позбавлення волі. З урахуванням цього підготована апеляційна скарга на таке рішення суду.

Нагадаємо, на початку квітня Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді домашнього арешту для командира роти «Беркут» Дмитра Садовніка, а також взяв під варту двох бійців цієї роти, підозрюваних у розстрілі активістів Євромайдану.

У свою чергу, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомляв, що правоохоронці затримали 13 із 19 співробітників розформованого спецпідрозділу Беркут за підозрою у масовому розстрілі людей на вулиці Інститутській у Києві 20 лютого.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
де докази,що це Беркут винуватий,відеофайли,свідчення очевидців,нема?та й не буде,от просто беруть з потолка,щоб людям замилити очі,а справжні замовники і виконавці сидять у владних кріслах,тварюки...
Відповісти
Трое детей.это, конечно, аргумент для освобождения, а скольких детей этот подонок оставил сиротами?Печерский районный суд Киева давно пора уволить в полном составе за все его злодеяния и потворству бандитам, сепаратистам и убийцам.
Відповісти
Останні новини
Звільнили командира «Беркута», обвинуваченого у розстрілі 39 майданівців
19 вересень, 2014, 17:40
Євромайдан отримає нагороду
19 вересень, 2014, 17:28