В Україні закривають National Geographic

В Україні закривають National Geographic
Україні закриваються видання групи Sanoma Media – глянцеві журнали Esquire Україна, National Geographic, Harper's Bazaar, Домашнє вогнище і Men's Health.

Рішення про закриття української групи видань викликане важким становищем ринку друкованої преси в Україні та фінансовими проблемами у головної компанії – фінської Sanoma, - повідомляє Inspired з посиланням на "Новое время".

Офіційне оголошення про закриття мають оприлюднити 17 листопада. Довгий час Sanoma безуспішно намагалася продати свій журнальний бізнес в Україні і Росії зацікавленим покупцям із США.

Із групи видань цієї компанії в Україні збережеться тільки Cosmopolitan Україна, яка перейде під управління видавничого дому Херст Шкулев Україна, що видає журнали Elle і Maxim.

Навесні цього року з'явилися перші повідомлення про проблеми видавництва. Sanoma Ukraine вирішила припинити випуск двох друкованих видань – Sensa і Сasaviva. Головна причина закриття видань – складна економічна ситуація в країні і сильне падіння ринку друкованої преси.

У 2013 році материнська компанія Sanoma Oyj вирішила провести стратегічну переоцінку своїх підрозділів у Центральній і Східній Європі, а також у Бельгії. Глава холдингу Харрі-Пекка Кауконен пояснив, що компанія має намір зосередитися на ринках Нідерландів і Фінляндії, а також освітньому ринку, доходи від якого ростуть.

У грудні 2012 року словенський підрозділ групи продали його менеджерам, у серпні 2013-го болгарську "дочку" викупили партнери Sanoma Димитр і Красимир Друмеви, а румунський підрозділ холдингу купила німецька Hubert Burda Media, у 2014 році Pijper Media продано ряд нідерландських журналів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Причина в том, что Нэшнл Джиографикс обозначает Донбасс как Россию....
Відповісти