Громадські активісти «візьмуться» за волинську молодь

Громадські активісти «візьмуться» за волинську молодь
У Луцьку лідери молодіжних громадських організацій обговорили стратегії розвитку молодіжної політики на Волині на наступні роки.

27 листопада у Волинській обласній раді відбулось засідання комісії молоді Громадської ради при Волинській ОДА та Управління молоді та спорту Волинської ОДА,- повідомляє "Громадське.Волинь".

Член Громадської ради при Волинській ОДА Захар Ткачук вважає, що на сьогоднішній день найважливішим є патріотичне виховання молоді.

Громадський активіст зазначив, що на Волині потрібно створювати патріотичні центри, де повинні працювати лідери.

Також він висловив пропозицію, щоб надалі проводити мистецькі заходи не лише в Луцьку, а й в районах Волинської області.

На його думку, потрібно створити навчально-методичний центр для громадських організацій. Там активістів мають навчати, як писати проекти, як працювати в третьому секторі.

Захар Ткачук розповів про проект концепції розвитку Державної цільової соціальної програми «Молодь України» на 2016 – 2020 роки. Ця програма базується на сприйнятті молоді як визначальної цінності. Концепція ґрунтується на науковому аналізі та проблем розвитку української молоді, враховує програмні вимоги і перспективи, декларовані в «Стратегії розвитку державної молодіжної політики на період до 2020 року». Виконання програми фінансуватиметься за рахунок державного і місцевих бюджетів, надходжень від вітчизняних та зарубіжних донорів і благодійних фондів.

Програма передбачає концепцію в шести пріоритетних напрямках:розвиток неформальної освіти, зайнятість молоді, житло для молоді, здоровий спосіб життя, громадянськість і патріотизм.

Партнерська підтримка молоді тимчасово окупованих територій та з числа вимушених мігрантів.

Громадський діяч Дмитро Безвербний зазначив, що на Волині треба розширяти пріоритети, а саме – залучати в громадську діяльність молодь із сіл.

Окрім того, волинських громадських діячів непокоїть ситуація із тютюнопалінням серед молоді. На їх думку, це питання треба вирішувати.

Згодом активісти свої напрацювання оприлюднять в інтернеті, а також будуть проводити подібні обговорення й надалі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
жуй орбіт і пий пепсі - все буде о-кей!
Відповісти
Молодь Волині, як і усієї України, жахливо аполітизована. Яка може бути молодіжна політика, якщо в її сфері "крутиться" не більше 1,5% молоді!? А де решта? Періодично підносити хоругви Гусю і кричати "Ура", чи жерти шашлики на бандерштаті, лежачи на матрасі - це ще не політика. На вибори не ходить найбільший відсоток молоді - повна політична екзальтація. Молодь кастрована, нею можна легко маніпулювати. Таку роботу треба справді починати з чистого листка. Я був піонером, комсомольцем (такіє билі врємєна...), комуністом, а сьогодні що? Травку курять і трахаються в туалетах нічних клубів.
Відповісти
Останні новини
Громадські активісти «візьмуться» за волинську молодь
28 листопад, 2014, 15:50