Такі різні, а таки єдині. Волонтер Дмитро Кічук. ФОТО

Такі різні, а таки єдині. Волонтер Дмитро Кічук. ФОТО
Дмитро Кічук – один з представників «Автомайдану України», який займається забезпеченням волинських бійців у зоні АТО.

Допомагати військовим почали з весни.

«Весною, коли ще Слов’янськ не був звільнений, солдати дзвонили і просили їжу, просили все необхідне. Як тільки йде війна, так і ми катаємося постійно, раз у два тижні, а ще практично раз на тиждень виїжджає від нас машина», – говорить чоловік.

«Автомайдан» постійно передає бійцям теплі речі, продукти харчування, ковдри, матраци, рації, сонячні батареї та прилади нічного бачення, а також прапори Волині та дитячі малюнки.

За словами Дмитра Кічука, окрім фінансування, на сьогодні найбільше не вистачає солярки та автомобілів, адже всі «машини повбивали».

«Ми об’їздили всю зону АТО. Дуже багато людей, яких я знав, вже немає. То як я можу не їздити?», – так Кічук пояснює причину своєї активної волонтерської діяльності.

Кілька днів тому чоловік приїхав зі Сходу. Він наголошує, що «треба воювати і не здаватися», та додає, що всю роботу із забезпечення армії роблять волонтери.

На сьогодні вони шукають людей, які б могли допомогти пошити білі масхалати для бійців, оскільки вже зима і військовий – чорна пляма на фоні снігу.

«Ми купили тканину, яка не промокає і не пропускає повітря. Шукаємо фабрики або людей, які можуть залишатися після роботи на годину-дві. Тканини ми закупили 250 квадратів. Масхалатів вийде на 50 чоловік», – говорить волонтер.

Усіх, хто хоче допомогти, можуть телефонувати за номером 095-89-788-67 (Дмитро Кічук).

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.