Луцькі депутати «врегулювали» межі Старого міста

Луцькі депутати «врегулювали» межі Старого міста
Місцеві депутати підтримали проект рішення про територію Державного історико-культурного заповідника в місті Луцьку

16 грудня відбулося засідання постійної комісії міської ради з питань освіти, науки, культури, мови, - повідомляє прес-служба Луцької мерії.

Депутати Анатолій Пархом’юк, Ірина Констанкевич,Аскольд Пекарський розглянули та рекомендували до прийняття на сесії міської ради план роботи міської ради на І-ше півріччя 2015 року, до якого увійшли основні питання, що розглядатимуться на сесіях, та питання, що розглядатимуться на засіданнях постійних комісій мерії.

Вони також підтримали проект рішення про територію Державного історико-культурного заповідника в місті Луцьку. Начальник відділу охорони культурної спадщини відповідного управління міської ради Петро Троневич зазначив, що давно назріло питання змін межі історико-культурного заповідника, адже це спричиняє чимало незручностей для лучан, які мешкають на цій території і не можуть привести у відповідність документи на право власності. Передбачається формування меж навколо кожної архітектурної пам’ятки та охоронної зони довкола неї, а це допоможе старому місту розвиватися.

Члени комісії вирішили надіслати лист начальнику управління культури обласної державної адміністрації Валерію Дмитруку та директору Державного історико-культурного заповідника в місті Луцьку Павлу Рудецькому з проханням ознайомитися з проектом рішення і висловити свої пропозиції щодо врегулювання меж Старого міста.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.