Розмови по мобільному стануть удвічі дорожчими

Розмови по мобільному стануть удвічі дорожчими
Компанія «МТС-Україна» збирається підняти вартість дзвінків всередині мережі та абонентам інших операторів в популярних тарифах на 20-50%.

Про це пише Українська правда з посиланням на «Комерсант-Україна».

З 1 червня вартість внутрішньомережевих і міжмережевих дзвінків абонентів МТС зросте на 50% і 20% відповідно, до 0,75 грн / хв. і 1,2 грн / хв. в тарифних планах оператора – «Супер МТС», «MAX Energy» і «Народний».

При цьому МТС не змінює кількість передбаченого тарифами безкоштовного трафіку.

«Більшості абонентів підвищення не торкнеться, оскільки вони не виходять за рамки передплачених хвилин в пакеті», – пояснює керівник відділу по зв'язках з громадськістю «МТС-Україна» Вікторія Рубан.

Також, в березні «Київстар» і «Астеліт» збільшили на 20-30% вартість SMS-та MMS-повідомлень.

«Київстар» також почав вводити щоденну абонплату в ряді тарифних планів. У четвер у компанії повідомили про те, що з 1 червня перестануть надавати 40 безкоштовних хвилин на дзвінки іншим операторам абонентам тарифного плану «Бізнес 40 Новий».

«Астеліт» в березні підвищив суму обов'язкового щомісячного поповнення у ряді тарифних планів.

Раніше до масштабних одночасним підвищенням тарифів оператори вдавалися тільки під час кризи - в 2009 році. Тоді в компаніях пояснювали, що через девальвацію гривні їх капітальні та операційні витрати сильно виросли.

«Зараз інфляція не так помітна, але все одно призводить до значного зниження рентабельності», – відзначає директор по маркетингу «Київстару» Тарас Пархоменко.

«Збільшуються витрати на електроенергію, а це чимала частина операційних витрат. До того ж в останні роки, незважаючи на зниження темпів зростання абонбази, збільшується споживання практично всіх типів послуг – а це вимагає постійних інвестицій в мережу», – пояснює Пархоменко.

«Новими тарифами МТС намагається стимулювати абонентів якомога менше дзвонити на номери інших операторів і здійснювати більше внутрішньомережевих дзвінків», – упевнений гендиректор «Астеліту» Олександр Барінов.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Спочатку цукерка, а тепер вже і палка!?
Відповісти
Останні новини
Розмови по мобільному стануть удвічі дорожчими
25 травень, 2012, 11:09