На Волині назвали спиртову столицю

На Волині назвали спиртову столицю
На Ковельщині спеціальна комісія побувала у деяких населених пунктах з метою виявити «точки», де незаконно продають алкоголь.

Проблема алкоголю не оминула і Ковельщину, адже місто Ковель неофіційно називають спиртовою столицею Волині, - пише Ковель.com.ua

Однак, попри всі відомі факти та звернення до правоохоронних органів, канали постачання алкогольного фальсифікату на сьогоднішній день залишаються відкритими.

Також великою проблемою є існування в населених пунктах району так званих «точок» збуту самогону та розведеного спирту, які функціонують і в день і в ночі, і без перерви та вихідних.

Питання профілактики та протидії фактам пияцтва і алкоголізму, вчинення правопорушень, пов’язаних із виготовленням та реалізацією самогону і інших фальсифікованих спиртних напоїв, щорічно розглядається на пленарних засіданнях Ковельської районної ради. Задля посилення такої профілактичної роботи в Ковельському районі працює тимчасова контрольна комісія райради, створена відповідно до рішення ради від 27.12.2013 року №28/9, до складу якої увійшли депутати – представники усіх депутатських груп та депутатських фракцій.

Нещодавно представник цієї комісії - депутат Юрій Мельник з громадськими активістами Людмилою Строковою та Оленою Місюрою, головою постійної комісії з питань розвитку суб’єктів підприємництва, торгівлі та побуту, інвестиційної та інтеграційної діяльності Андрієм Броїлом та дільничним інспектором міліції Русланом Марчуком побували в населених пунктах Облапської сільської ради. Варто зазначити, що комісія здійснила візити як в приватні оселі, так і в торговельні заклади Облапської сільської ради, де за оперативною інформацією постійно здійснюється незаконний продаж алкогольних напоїв.

З «горе – продавцями» була проведена роз’яснювальна робота, яка полягала у висвітленні аморальної сторони цього явища. З адміністративними наслідками такої діяльності ознайомлював дільничний інспектор міліції, який вручав відповідне попередження і брав завірення, що особа не буде надалі займатись антизаконною торгівлею сурогатом.

Слід зауважити, що серед людей, з якими були проведені бесіди, були такі, що щиро розкаювались та запевняли, що на слизький шлях легких грошей уже не вернуться, адже вони несуть біду у сім’ї своїх односельчан, сусідів, а інколи навіть родичів і все це заради грошей. Окремі розуміють, що треба остерігатись брудних грошей, які руйнують сім’ї, завдають страшного болю дітям, змінюють свідомість молоді і зрештою знищують наше майбутнє.

Разом з тим прикро зазначити той факт, що на території Облапської сільської ради не всі підприємці здійснюють торговельну діяльність відповідно до чинного законодавства. Так у працівників магазину продтоварів (підприємець Лариса Дацюк) в с .Облапи були відсутні документи, які регулюють торгівлю спиртогорілчаними напоями, а у підсобному приміщенні сторонні особи розпивали ці ж напої.

Звісно, про результати проведеної комісією роботи можна буде судити лише тоді, коли кількість так званих «точок» в селах Облапи та Мислина зменшиться.

Комісія звертається до тих осіб, які не припиняють антизаконну торгівлю : «Через таких, як Ви, щорічно в нашій країні помирає понад 40 тисяч людей, а це ж чиїсь діти та батьки… Не будьте байдужими до чужого горя і нашого з Вами майбутнього».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині назвали спиртову столицю
21 грудень, 2014, 09:10