У Луцьку вшанували полеглих на Сході бійців роти «Світязь». ФОТО

У Луцьку вшанували полеглих на Сході бійців роти «Світязь». ФОТО
На Театральному майдані Луцька провели в останню путь п'ятьох бійців роти особливого призначення «Світязь» управління МВС у Волинській області.

На прощання з військовими Олександром Сивим, Сергієм Помінкевичем, Віктором Шолухою, Олександром Сацюком та Максимом Ляшуком у суботу, 27 грудня прийшли сотні лучан.

У Свято-Троїцькому соборі відбувся традиційний скорботний молебень за загиблими. Після нього в своїй проповіді митрополит Луцький та Волинський УПЦ КП Михаїл побажав волинянам у Різдвяний вечір згадати всіх бійців, що віддали життя за Батьківщину.

Начальник УМВС України у Волинській області Петро Шпига розповів, як вдалося відшукати тіла бійців, яких вважали зниклими безвісти в Іловайському котлі.

«Кожного із них об’єднувало єдине – високий патріотизм та безмежна відданість своїй Батьківщині. Саме тому кожен із них прийняв важке, але правильне рішення - прийшов і записався добровольцем у спецпідрозділ «Світязь». Саме 29 серпня стало трагічним для нашої волинської землі, оскільки наші хлопці, спецпідрозділ «Світязь» разом з іншими добровольчими батальйонами та Збройними силами України, потрапили у засідку ворога. Було багато загиблих, сотні поранених… Іловайський котел забрав життя – найдорожче, що є в людини», - підкреслив Шпига.

«Нам стало відомо, що вони були захороненні в місті Запоріжжі. Титанічна праця, тяжкі дні та ночі сімей, близьких дали можливість встановити їхні місця поховання», - додав Петро Шпига.

Також слова скорботи та вдячності Героям України сказали Луцький міський голова Микола Романюк, голова Волинської облдержадміністрації Володимир Гунчик та командир роти «Світязь» Ігор Дрючан.

Згодом бійців перезахоронять на їх малих батьківщинах: Олександра Сивого - у селі Боратин Луцького району, Сергія Помінкевича – у селі Забороль Луцького району, Віктора Шолуху – у селищі Локачі, Максима Ляшука - у селі Острожець Млинівського району Рівненської області й Олександра Сацюка - у селі Куснище Любомльського району.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
  • Статус коментування: постмодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Бог впершу чергу забирає найкращих, саме тому Ви тепер із Ним. Але Ви назавжди залишитеся з нами - у нашій пам'яті, у наших серцях. Повага Вашим батькам за виховання патріотів!
Спочивайте з миром, браття!
Світла Вам пам'ять!
ГЕРОЇ НЕ ВМИРАЮТЬ!
СЛАВА УКРАЇНІ!
Відповісти
Вічна пам'ять, співчуття родинам. Головне щоб винні в котлі вже були наказані, та держава з місцевими органами не залишили на самоті родини.
Відповісти
Дякую .хлопці.за ваш героїзм і відвагу.Співчуття вашим рідним і близьким.Ви назавжди залишитесь у нашій памяті.А винні обовязково будуть покарані!!!І незабаром настане мир,бо Україна мала,має ібуде мати справжніх героїв,які хочуть мирного життя для тих,хто зараз за лінією фронту!ГЕРЯМ СЛАВА!!!!!!
Відповісти
Хай земля буде пухом вам хлопці. Велике вам "дякую" за мужність, патріотизм, відважність і віру в світле майбутнє.Ми вас ніколи не забудемо. Героям слава і вічна пам'ять!
Відповісти
Слава, Слава, Слава героям!!! Доземний уклін рідним -за синів, братів, за щирих патріотів...
Нашій владі - дивіться на ці труни і знайте!!!, що вас теж чекає смерть , і те що ви сьогодні робите, з тим вже завтра можете предстати перед Всевишнім.
Відповісти
Дякуємо вам хлопці за мирне небо над нашими головами. Дякуємо за вашу відвагу. Низький уклін вам(((
Відповісти
Кажуть, що потрібно довіряти Господу навіть тоді, коли ти не розумієш, для чого він таке робить... Твоя доля, Коханий, стати героєм, моя - вдовою, я її приймаю. Шкода синочка, що ростиме без свого татуся(((
Відповісти
Останні новини
У Луцьку вшанували полеглих на Сході бійців роти «Світязь». ФОТО
27 грудень, 2014, 14:20