Кому найбільше довіряють українці: опитування

Кому найбільше довіряють українці: опитування
Опозиційні політики старого покоління, що пішли у владу, поволі втрачають довіру населення.

Це засвідчують результати загальнонаціонального опитування, яке провів Фонд "Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва" спільно з Центром Разумкова, - повідомляє Укрінформ.

"Найгірший баланс довіри-недовіри у Петра Симоненка -78% (рік тому було -51%, у грудні 2012-го -39%). І я думаю, що це вже кінець його кар'єри. Різко погіршився баланс довіри-недовіри до Юлії Тимошенко -58% (у грудні 2013-го і у грудні 2012-го було -25%). В істотних мінусах Юрій Бойко, Валерія Гонтарєва, Олег Ляшко, Олег Тягнибок, Арсен Аваков, Юрій Луценко, Олександр Турчинов, Андрій Парубій. Тобто бачимо, що політики з опозиції, які стали владою, у більшості своїй не користуються довірою населення. Це досить тривожний симптом", - зазначила директор фонду Ірина Бекешкіна.

Водночас вона констатувала, що поліпшив рівень довіри порівняно з минулим роком Арсеній Яценюк - наприкінці минулого року він мав -15%, зараз -4%.

За її словами, якщо наприкінці минулого року не було жодного політичного лідера, який мав би позитивний баланс довіри (більш-менш врівноважено було у Кличка і Порошенка - по нулях), то зараз маємо двох політиків із позитивним балансом довіри-недовіри. Це Андрій Садовий, який має +17% і Петро Порошенко +7%. У трьох політиків баланс довіри врівноважений - Ганна Гопко, Семен Семенченко і Тетяна Чорновол.

"До громадських активістів і до військових, які пішли в політику, ставляться дуже позитивно, вважаючи, що вони зможуть змінити на краще діяльність Верховної Ради", - уточнила Бекешкіна.

Також зріс баланс довіри до громадських організацій. І взагалі кількість інституцій з позитивним балансом довіри зросла.

"Якщо в минулому році було три соціальні суспільні інституції, які мали позитивний баланс довіри - церква, довіра до якої ще більше зросла (з +40% до +45%), українські ЗМІ, довіра до яких трохи знизилася (з +19% до +13), громадські організації, які в минулому році вперше мали позитивний баланс довіри +2%, а зараз це +9%; то зараз їх п'ять - додалися довіра до Збройних сил, які різко додали в рейтингу (було -1,5%, зараз +25%), та Президента України (було -27,5%, стало +5%)", - поінформувала Бекешкіна.

Найнижчий баланс довіри, як показало опитування, мають російські ЗМІ (-72%, було -28%), суди (-72%, було -52%), банки (-71%, було -33%), прокуратура (-64%, було -48%), міліція (-58%, було -48%).

Далі за рівнем недовіри йдуть: політичні партії (-56%, було -44%), Конституційний суд України (-56%, було -40%), Служба безпеки України (-34%, було -27%).

Поліпшився баланс довіри-недовіри до Верховної Ради України, але все-таки залишився з мінусом (у 2014 р. -26%, у 2013 р. було -54%) та до уряду України (у 2014 р. -18%, у 2013 р. було -36,5%), баланс довіри до місцевої влади погіршився (2014 р. -15%, 2013 р. -4%).

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
живемо гарно...
Відповісти
...а хотілося б і краще(((
Відповісти
Останні новини
Кому найбільше довіряють українці: опитування
29 грудень, 2014, 20:42