Українці визначилися з найкращими сувенірами

Українці визначилися з найкращими сувенірами
Найпопулярнішими продуктами виявилися домашні ковбаси та цукерки – кожен шостий учасник спецопитування проголосував саме за них.

Про це пише ТСН.

Центральна спілка споживчих товариств України (Укоопспілка) організувала опитування серед українців на тему того, які продукти харчування вони порадили б іноземцям привезти додому як їстівні сувеніри. Опитування проходило в групі «Люблю українське!» в соціальній мережі FaceBook.

Найпопулярнішими продуктами виявилися домашні ковбаси та цукерки – кожен шостий учасник опитування проголосував саме за них. Другу сходинку рейтингу зайняв український мед. Йому перевагу віддав кожен сьомий. Третю позицію одноосібно зайняв «український наркотик» - сало.

Слідом за ним, поступаючись лише на кілька голосів, йде соняшникова олія. Замикає п'ятірку лідерів продукт, який є рідкістю для більшості європейців, але дуже популярний в Україні – гречка. Лише одного голосу не вистачило для того, щоб потрапити до ТОП-5 ще одному дивному для європейців продукту – березовому соку. Він зайняв лише шосту сходинку. Таким чином українці вважають, що найсмачнішими їстівними сувенірами, які іноземці можуть привезти додому з України, є:

1. Домашні ковбаси та цукерки.
2. Мед.
3. Сало.
4. Соняшникова олія.
5. Гречка.

Всього ж українці обирали серед 21 продукту. При цьому кожен бажаючий мав можливість додати до переліку ті продукти, які він вважав за потрібне, повідомляє видання.

«Ми запросили мешканців України проголосувати у соцмережі і самим визначити, які продукти харчування є найкращими національними їстівними сувенірами, - зазначила Директор з корпоративних комунікацій Укоопспілки Алла Шоріна, - Результати виявилися досить неочікуваними. Зверніть увагу: переможцем ТОП-5, всупереч очікуванням, не стало сало. Сподіваємось, що поради українців допоможуть іноземцям обирати подарунки під час візитів до України».

Як повідомлялось раніше, в січні 2012 року Укоопспілка ініціювала всеукраїнську патріотичну акцію

«З турботою про Українське!», яка передбачає спеціальне маркування продуктів харчування, виготовлених вітчизняними виробниками з української сировини. Сьогодні вже понад 160 виробників зі всієї України виявили бажання долучитися до акції. З них 37 отримали право маркувати свою продукцію відповідною емблемою.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: споживач
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Українці визначилися з найкращими сувенірами
29 травень, 2012, 11:10