У волинянки суд відібрав двох малолітніх дітей

У волинянки суд відібрав двох малолітніх дітей
Ковельська райдержадміністрація, діючи як орган опіки та піклування, звернулась до суду із позовом про відібрання у мешканки села Мощена двох неповнолітніх дітей.

Ще 19 грудня 2014 року виконавчий комітет Мощенської сільської ради через загрозу життю та здоров’ю дітей прийняв рішення про негайне їх відібрання та переведення в лікарню, оскільки вони проживали на той час в умовах антисанітарії, - повідомляє Kowel.com.ua.

Мати їх залишила без належного догляду на невизначений період під опіку 83-річної бабусі, в будинку були відсутні продукти харчування.

У судовому засіданні представник позивача Микола Левчук додатково пояснив, що матір та її співмешканець постійно зловживають спиртними напоями, а бабуся через похилий вік не має можливості здійснювати нагляд за дітьми.

На початку грудня 2014 року діти вже вилучались із сім’ї та перебували в лікарні. Після того із жінкою провели профілактичну бесіду і повернули дітей.

Однак 19 грудня при відвідуванні цієї неблагополучної сім’ї виявили, що діти не мають їжі, одяг на них брудний, а матір відсутня, інші мешканці перебувають у стані сп’яніння.

На даний час малеча перебуває у Волинському обласному будинку дитини.

Мощенський сільський голова Анатолій Ліщук позов теж підтримав та пояснив, що діти в цій сім’ї не мають елементарних умов для життя та розвитку, найменша дитина перебуває на штучному вигодовуванні, але запаси харчування відсутні.

Матір веде аморальний спосіб життя, народила від різних чоловіків, а на даний час взагалі залишила село і місце її перебування невідоме.

Відтак, заслухавши пояснення сторін, суд повністю задовольнив позов.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: суд, діти
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.