П'ять волинських підприємців скористаються правом на податковий компроміс

П'ять волинських підприємців скористаються правом на податковий компроміс
Заяви про застосування норм закону про податковий компроміс до органів ДФС Волині у січні подали 5 місцевих підприємств.

За попередніми розрахунками ці фірми, комерційна діяльність яких пов’язана зі сферою торгівлі, сплатять до бюджету 578 тисяч гривень, - повідомляє прес-служба ГУ ДФС у Волинській області.

Натомість 11 мільйонів гривень донарахованих їм податкових зобов’язань, що нині перебувають в процедурі оскарження, вважатимуться погашеними.

Отож, після процедури узгодження волинські підприємства матимуть законні підстави для уникнення фінансової, адміністративної та кримінальної відповідальності за заниження податкових зобов’язань з податків на прибуток та додану вартість за податкові періоди до 1 квітня 2014 року.

Скористатися правом на податковий компроміс до 16 квітня 2015 року можуть всі представники бізнесу, які допустили заниження податкових
зобов’язань. Сплативши лише 5 відсотків від суми заниження, решта, тобто 95 відсотків від суми так званої мінімізації сплати податків, вважатимуться погашеними.

Штрафні санкції та пеню у цьому випадку податкові ревізори не застосовуватимуть, - запевняють в Головному управлінні ДФС у Волинській області.

«Застосування податкового компромісу дає можливість кожному підприємству покласти край так званій оптимізації у нарахуванні податків, а насправді масштабним ухиленням, і розпочати будувати свої стосунки з державою прозоро та чесно. Враховуючи, що Волинь має тісні стосунки з країнами ЄС, податковий компроміс відкриває додаткові можливості для бізнесу», - зазначає начальник Головного управління ДФС у Волинській області Віталій Чуй.

За словами керівника ГУ ДФС Волині, добровільна акція декларування несплачених податків не лише виключає застосування штрафів, а й в майбутньому дозволить підприємствам без жодних застережень проходити аудит і залучати інвесторів для розвитку своєї підприємницької діяльності.

Нагадаємо, що Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей уточнення податкових зобов’язань з податку на прибуток підприємств та податку на додану вартість у разі застосування податкового компромісу», який Верховна Рада України ухвалила 25 грудня 2014 року, набув чинності 17 січня 2015 року.

Щоб скористатися правом на податковий компроміс, підприємство повинно не пізніше 16 квітня 2015 року подати до органу ДФС за місцем реєстрації заяву та уточнюючий розрахунок. ДФС, у свою чергу, протягом 10 робочих днів приймає рішення про можливість проведення перевірки або відсутність такої необхідності для підтвердження визначеної суми завищення витрат та податкового кредиту.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
П'ять волинських підприємців скористаються правом на податковий компроміс
06 лютий, 2015, 09:04