У Луцьку навчають майбутніх депутаток. ФОТО

У Луцьку навчають майбутніх депутаток. ФОТО
В рамках проекту «Від локальних дій до єдиної країни» волинянок навчали депутатству.

Зустріч відбулася 7 лютого у Волинському прес-клубі, - повідомляє активістка Ірина Мусій.

За словами тренера «Депутатської майстерні» Андрія Осіпова, такий проект дуже важливий і потрібний сьогодні.

«Жінкам варто активніше брати участь в місцевій політиці. Балотуватись треба обов`язково. Але слід пам`ятати, що політика – це не лише депутатство. І участь у місцевій політиці - це обов`язок нормального громадянина. Такий, як обов`язок дбати про свої рідних та про себе.

Журналістка Мая Голуб зазначила, що для неї тема депутатства особливо цікава, адже вона працювала в Громадянській мережі "Опора" під час парламентських виборів.
«Цей тренінг показав багатьом учасницям, як можна впливати на владу. Депутати міськради повинні працювати не для «галочки», а для лучан», - наголосила вона.

Учасниця Інна Левчик розповіла, що очікувала зовсім іншого від зустрічі. І це стало приємною несподіванкою.

«Чогось спочатку думала, що прийде який чиновник і розкаже про те, як він працює і які в нього досягнення. Але Андрій Осіпов підтвердив незаперечну істину про те, що проблема владних людей у їх зверхності стосовно звичайних людей. Простота і доступність викладу викликала у мене ще більший інтерес до політики та безпосередньої участі», - каже жінка

Громадська діячка Анна Пахольчук вважає, що почуте під час заходу дуже важливе для тих, хто планує пов`зати своє життя з депутатською діяльністю:

"Була дуже тепла і спокійна атмосфера. Я задоволена, що беру участь в цьому проекті і думаю, що почуте не буде зайвим", - зазначила вона.

Нагадаємо, що проект «Від локальних дій до єдиної країни» (Місцеві політичні платформи жінок) реалізовується в двох областях – Волинській і Херсонській. В рамках проекту до Луцька завітають експерти та тренери з інших регіонів України.

Зокрема, в суботу, 14 лютого приїде експерт Наталія Богренцова з Херсона, яка навчатиме «Організації та проведення виборчої кампанії».


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.