Волонтер розповів Гунчику про реальне забезпечення мобілізованих волинян

Волонтер розповів Гунчику про реальне забезпечення мобілізованих волинян
На рівненському навчальному полігоні, де проходять військове злагодження мобілізовані волиняни, бракує елементарних речей.

Про це повідомив голові Волинської обласної державної адміністрації Володимиру Гунчику волонтер Володимир Пащенко 10 лютого.

Нещодавно Пащенко разом із народними депутатами України Ігорем Гузем та Ігорем Лапіним відвідали рівненський навчальний полігон і з'ясували, що держава недостатньо забезпечує мобілізованих.

Волонтер повідомив Гунчику, що днями він разом із директором «Луцького домобудівельного комбінату» Русланом Вайманом привезли на рівненський полігон ковдри, подушки, матраси, електрокабель, світильники, розетки, тощо.

«На сьогодні військові ще потребують сокири для рубання дров, бензопили, а також саму деревину, адже проблема опалювання наметів на сьогодні теж актуальна», - мовив Володимир Пащенко.

Голову Волинської обласної державної адміністрації Володимира Гунчика здивувало те, чому на полігоні немає власних сокир та бензопил. Він зазначив, що обов'язково надішле листи у Міністерство оборони України із вимогою пояснити, чому навчальний центр недостатньо забезпечений.

«Чомусь волонтери, народні депутати і громадськість побували на полігоні і знають реальний стан речей, а Міноборони - ні. Чому сьогодні ми повинні вести інструмент для військових? Варто робити висновки із попередніх хвиль мобілізації. Чомусь кожна хвиля не обходиться без волонтерів, а держава де? Волонтери мають бути, але лише допомагати у крайніх випадках», - зазначив очільник області.

Пащенко пояснив, що початково на полігоні мали бути повноцінні казарми, але з огляду на те, що туди направили значно більше людей, то військові були змушені будувати ще додаткове польове містечко.

Але губернатор запевняє, що у Міноборони є повна кількість мобілізованих і там точно знають, скільки чоловік перебуває у навчальних центрах у всій Україні.

«Коли волонтери поїхали на рівненський полігон, це стало сигналом для вищого військового керівництва, що досить «гратися», громадськість не пробачить, якщо участь у бойових діях братимуть солдати, яких не добре навчали на полігонах», - розповів Гунчик.

Губернатор каже, що найбільшою помилкою волонтерів є обіцянки начальникам військових частин у всьому допомагати. На його думку це тільки робить військове керівництво «лінивішим», адже волонтери все за них зроблять.

Під час розмови Володимир Гунчик згадав і про Яворівський військовий полігон. Він попросив Пащенка, щоб наступного разу, коли волонтери поїдуть на цей полігон, вони взяли із собою представників Генерального штабу України.

«Цивільна влада не повинна інспектувати військові частини та полігони. Для цього є контрольні органи у Мінобороні. Але громадськість має право це робити і повідомляти суспільно про реальний стан речей у нашому війську», - резюмував губернатор.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію