Депутата на Волині звинувачують в махінаціях. ВІДЕО

Депутата на Волині звинувачують в махінаціях. ВІДЕО
Депутат Володимир-Волинської міської ради Руслан Мороз винайшов схему, за допомогою якої добряче розжився на нерухомість, – стверджують його земляки.

Саме вони звернулися до «Громадського.Волинь», аби винести проблему назагал.

Володимир-волинський бізнесмен і депутат Руслан Мороз вже багато років займається кредитуванням, але його угоди з позичальниками завершуються тим, що останні залишаються без даху над головою, - пише видання.

Головна умова надання кредиту – нерухомість під заставу. Більшість цих угод укладається в конторі володимир-волинського нотаріуса Богдана Гордійчука.

Далі події розгортаються за двома сценаріями: Руслан Мороз знаходить відмовку, аби не розписуватись в квитанціях про повернення йому коштів із відсотками протягом трьох місяців і подає до суду за порушення позичальником умов договору, або маючи «на руках» довіреність розпоряджатись майном позичальника, перепродує його родичам.

За словами постраждалих, такі кредити уже спіткали не тільки мешканців Володимира, а й Іванич, Луцька і навіть Києва. Нікому з них не вдалося довести свою правоту у суді.

Журналістам "Громадського.Волинь" вдалося відшукати жінку, яка раніше нібито спільницею цього кредитора. Побоюючись наслідків зізнання, вона просила не називати імені і не показувати її обличчя. Жінка розповіла, що тільки через її руки пройшло близько 300 тисяч доларів таких кредитів.

Сподіваючись на добропорядність свого роботодавця, вона також вирішила позичити в нього гроші. Все закінчилось аналогічно, як в усіх інших випадках. «Приїхав перед Новим роком забрав, виселив, до свідання… Виставили на вулицю з самими лиш документами у руках. Навіть одяг не вдалося забрати з помешкання. Всі закрутки, все йому лишилося»

На зауваження, чому не звертались до міського голови, міліції, суду жінка реагує скептично. Каже, що у місті всі бояться «сильного» депутата. «Ви ще не мали проблем? Будете мати», – звертається до знімальної групи постраждала.

Те ж саме розповідає інший місцевий бізнесмен, в минулому товариш Руслана Мороза, Сергій Ситник. Каже, позичив у нього 150 тисяч доларів на ремонт торгового центру. Показує підписані квитанції про сплату кредиту. «У певний момент дізнався, що майно, яке оформив під заставу (авт. – довіреність на право розпоряджатися торговим центром), готуються переписати на третіх осіб. Коли звернувся до нотаріуса Гордійчука з вимогою розірвати укладену з Морозом угоду, той не приймав заяву на розірвання до того часу, поки майно не переоформили».

Ситник також стверджує, що дійшло навіть до рукоприкладства зі сторони кредитора. Про цей випадок йшлося у місцевій пресі та інтернет-виданнях.

Журналісти «Громадське.Волинь» зателефонували до депутата-позичальника, щоб зустрітись і почути його точку зору на конфлікт. Але спілкуватися з журналістами у Руслана Мороза бажання не було.

А у його адвоката на це бракувало часу. За телефоном в газетному оголошенні пояснили, що дають кредити в доларах під два відсотки річних. Кошти позичають під заставу житла.

Коли журналісти видання звернулись до кількох колег Руслана Мороза у міській раді, вони підтвердили, що чули про такі випадки, але офіційно ніхто із мешканців Володимира-Волинського до них не звертався.

Нагадаємо, в Апеляційному суді Волинської області 14 серпня 2014 року судове засідання у справі проти депутата Володимир-Волинської міської ради Руслана Мороза. Депутат хотів, щоб суд зняв обвинувачення у нанесенні умисне легких тілесних ушкодження ним Сергію Кобі та змінити обвинувачення щодо хуліганства на нанесення легких тілесних ушкоджень (з 296 на 125 статтю ККУ).

У підсумку суд вирішив відмовити у задоволенні апеляційної скарги Руслана Мороза у повному обсязі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 22
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Капець йому!
Відповісти
Давно пора Цю істоту привести до порядку і поставити на своє місце....тобто посадити на нари. Перешкоджає цьому " криша", якою є міський голова.Цей малограмотний типаж з кримінальною зовнішністю у нього працює охоронцем.Що тут не зрозуміло?
Відповісти
Нам з вами скоро буде соромно жити як з сусідами.У вас що ще девяності роки не закінчились.Бандити керують, бандитів охороняють, такі самі кришують. Дурдом а не істричний центр Волині!!!!!!!!!!!!
Відповісти
Його прикриють, я руліть буду.Вже навчився.
Відповісти
Заказа ситніка. Позичив 150 тисяч доларів і не віддав. То він як хотів, що б йому медаль дали. Хай би в банку взяв кредит. Правило просто - взяв чуже віддай назат. Не можешь - відповідно повертай своїм майном.
Відповісти
Мороз, ну ти й неграмотний. Не позор мого ніка.
Відповісти
А де побитий зять Дмитрука чому не виступає? А Коба молодець не злякався...
Відповісти
Думаю,що Дмитрук не злякався він же його затарабанив до суду.На жаль суд прогнувся перед Морозом за певну винагороду.В місті всі знають,що адвокат Рудись Р є зятєм голови суду Пікули, працює з Морозом.
Відповісти
Так що це за адвокат такий Рудись? Він просто "рішала" і зять судді Пікули.У них просто маленький "бізнес".Одне судить, друге - захищає.
Відповісти
А де ж Саганюк? просив його приплісти!Поверніть бабки!
Відповісти
одного разу морозець зустрінеться з гранатою....
Відповісти
прокурор ,міпіція та судді ходять під саганюком ,котрий хоче й надалі керувати містом. Мороза -привів у депутати саганюк та використовує його , як "биту" по відношенню до непокірних сагану у місті громадян.
Відповісти
шкода Петра - раніше знаходив спільну мову і порозуміння з різними представниками Громади , нині , щоб утриматись на престолі приходиться опиратися на зазделегідь домовирощених тітушок і відморозків .
Відповісти
А звідки Ситнік взяв гроші щоб стільки набудувати?ТЕЖ когось "кинув"?А його статки-будинки квартири новенькі машини в діточок?Бідненьким прикинувся!Ще НЕ так дАвно сам хотів в Юнака відсудити декілька мільйонів гривень!Праведник!
Відповісти
те свиняче рило таки дограеться тре зодві гранатки з ато одну на федорівку а другу у метелик. запарила вже його бридка пика.а потім і папіка клацнути . як чиряки на одному місці у Володимирі.
Відповісти
Видно там і у дружини нічого святого не має. А ше жінка берегиння.Ой аукнеться воно як не на них то на дітях.
Володимирці та дайте вже під зал тому піндосу.
Відповісти
А мені цікаво, як на це папа відреагує...як завжди в тряпочну помовчить.
Відповісти
Як завжди,включить дурачка...
Відповісти
Дурачка не дурачка але це йому по репутації добре влупить перед виборами !

Я вірю в те, що в княжомі місті люди не зомбовані "папиним правітєльством" і на цих виборах до місцевої ради не допустять того кодла, яке зараз там сидить ! Ніякого Свідерського, ніякого Вірковського, ніякого Саганюка в кріслі мера ми не маємо бачити ! Хватить !!!! Докерувалися до ручки ! Банду геть!
Відповісти
Заплямив собі репутацію князь Петро такими особами як Мороз ! Містом править мафія ! Ганбьа !!!
Відповісти
Папик своих конкурентов ещё до выборов душит, вспомните историю с Юнаком. Поэтому мером снова станет.
Відповісти
в передвиборчій кампанії 2010 року папік почув для себе досить таки сильного конкурента Юнака і страх того що може втратити крісло мера !
в Юнака тоді були всі шанси на перемогу і папа злякався, і як завжди став репресувати свого ворога - Миколу ! До сьогоднішнього дня поливає його брудом !
а Микола - молодець, вийшов з гри достойно, і не став танцювати під дудку князя, як танцює вся його "сильна команда" !
Ганьба таким чиновникам, які за своє місце в суспільстві переступають через закон моралі !!!
Відповісти
Останні новини
Депутата на Волині звинувачують в махінаціях. ВІДЕО
14 лютий, 2015, 23:10