Речі, які нагадають про дитинство. ФОТО

Речі, які нагадають про дитинство. ФОТО
Наше дитинство під час епохи перебудови було прекрасним та по-своєму божевільним.

AdMe.ru вирішив згадати декілька речей, які навряд зрозуміє нинішнє покоління, проте в нас вони викликають посмішку та приємне почуття ностальгії.

Плеєри
Плеєри
Зараз уже нікого не здивувати портативним пристроєм, що дозволяє слухати музику де завгодно і коли завгодно, проте в 80-ті роки минулого століття касетні плеєри були мрією будь-якої дитини. Трохи пізніше їм на зміну прийшли дискові, які ми як могли запихали в кишені курток і джинсів.
Економія батарейок
Економія батарейок
Щоб заощадити батарейки для плеєра, касети перемотувати вручну. Сучасним дітям навряд чи вдасться здогадатися, як пов'язані між собою звичайний олівчик або ручка і така аудіокасета.
Відеомагнітофон напрокат
Відеомагнітофон напрокат
Це зараз можна без проблем придбати будь-який фільм і подивитися його на власному смартфоні чи планшеті. А не так давно для цього потрібно було йти у найближчий відеопрокат. Фільми проглядалися всією сім'єю, іноді запрошувалися друзі та родичі, адже це було особливою подією. Ну а улюблені касети купувалися та задивлялися потім до дірок.
Кулькова мишка
Кулькова мишка
Кулькова мишка - це зовсім не ті мишки, якими ми користуємося зараз. І звідки тільки в ній бралося стільки пилу?! А коли не хотілося сидіти на уроці інформатики, можна було просто викрутити кульки і заявити вчителю, мовляв, кульок немає - навчання немає.
Тетріс
Тетріс
Був час, коли і комп'ютери були чимось фантастичним. Та й взагалі - ні тобі мобільних телефонів, ні планшетів. Тоді самим "навороченим" дивом техніки був тетріс. Можна було годинами "залипати" в ньому, намагаючись побудувати стіну з фігурок.
Прикольна реклама
Прикольна реклама
Тоді ніхто не біг перемикати телевізор, коли починалася реклама, бо вона була по-справжньому цікавою. «Рондо зближує», «Херші-кола - смак перемоги!», «Діма, помахай рукою мамі!» - ці слогани ми пам'ятаємо досі. А про чайник, як у рекламі чаю Pickwick, мріяв, певно, кожен.
Кіндер-сюрпризи
Кіндер-сюрпризи
У багатьох весь будинок був завалений помаранчевими яйцями та іграшками з них. Ми збирали бегемотиків, пінгвінів, акул та інші цінні колекції. І ніяких тобі пазлів)
Кільця у воді
Кільця у воді
Все просто: натискай кнопку та кидай кільця на палички. Тільки от ця гра могла вивести з себе навіть найспокійнішу дитину, бо колечка ніяк не хотіли плисти туди, куди потрібно, і весь час застрявали біля стінки. Тоді доводилося трясти іграшку і починати все спочатку.
Тату-чокер
Тату-чокер
Тату-чокер - саме так називалося це намисто, яке в 90-х носила кожна дівчина. Воно продавалося у наборах (нашийник, браслет і перстень) різних кольорів. Найкрутішим і найпопулярнішим, звичайно, був набір чорного кольору.
Бутерброди дитинства
Бутерброди дитинства
Щоб зробити найсмачніший бутерброд на світі, нашим мамам досить було посипати хліб з маслом цукром або сіллю. І більше нічого нам не потрібно було.
Плівкові фотоапарати
Плівкові фотоапарати
70% відсотків фотографій засвічувалися, виходили розмитими, а плівка закінчувалася у найневідповідніший момент. Зате фотографії ретельно проглядалися, вибиралися всією родиною, а потім дбайливо розкладалися в фотоальбоми, а не забувалися в численних папках на комп'ютері.
Запис пісень на касети
Запис пісень на касети
Ми годинами могли слухати радіо, щоб дочекатися однієї-єдиної пісні і записати її на касету. А в кінці все псував діджей, який починав говорити раніше, ніж ця пісня закінчувалася. А ще у кожного був зошит, куди записувалися слова іноземних пісень.
Телефонні книжки
Телефонні книжки
Всі друзі та родичі, у яких з'являвся домашній телефон, відправлялися за такою книжкою. Порядок дотримувався не у всіх, тому часом потрібно було витратити півгодини, щоб "відкопати" чийсь номер.
Довгі години завантажування ОДНІЄЇ пісні :)
Довгі години завантажування ОДНІЄЇ пісні :)
З появою комп'ютерів та інтернету стало можливим скачування пісень. Тільки от деколи доводилося чекати кілька годин, щоб завантажити лише одну пісню.
Internet Explorer, що завис
Internet Explorer, що завис
Браузер Internet Explorer зависав постійно, а ми переконували його, що не хочемо відправляти ніяких повідомлень про помилку)

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 10
  • Статус коментування: постмодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Тетріс і бутерброд з води та цукром - це коли нагуляєшся,прибігаєш додому,шматок хліба у воду та цукор і біжиш далі з тим бутербродом.СМАЧНО БУЛО!!!
Відповісти
Дивна підбірка, бо "розмита" в часі, адже касети з записами пісень були і 35 років тому, кіндер- сюрпризам близько 25, а такий бутерброд їли й ті, кому зараз 70....Але добре, що нагадали, дякую.
Відповісти
моє дитинство...
Відповісти
по якій причині видалили мій пост? про те, що автору статті 18 років?))))
самокритики ніякої))
Відповісти
особливо потішили кільцями у воді. одного разу вдалося закинути всі- відтоді ця штука стояла на почесному місці в серванті і ніхто не мав права їх звідти зняти
до речі, дитинство 80-90-х це ще колекції бляшанок і коробок з під цигаркок, і марки "Лав із", і ще багато чим ми раділи. Ну а бутерброд з цукру то святе:)))
Відповісти
це було чудове дитинство...
Відповісти
Да. Повернутися хоча б на деньок в дитинство
Відповісти
а хто з дівчаток обгортки від цукерків- фантіки збирав в дитинстві? ото багатство було, особливо якщо вони з фольги!!! діти зараз сміються.
Відповісти
вася псіх
Відповісти
гарно було в дитинстві... згадуєш тепер і сумно стає
Відповісти