Депутат хоче створення у Луцьку добровільної пожежної дружини

Депутат хоче створення у Луцьку добровільної пожежної дружини
Депутат Луцької міськради Андрій Осіпов виносить на розгляд сесії міськради проект рішення, що передбачає створення добровільної пожежної дружини.

Про це він розповів під час засідання постійної комісії з питань житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження у п'ятницю, 20 лютого.

Проект він подав спільно із депутатом Верховної Ради Павлом Кишкарем.

За словами Осіпова, така дружина буде складатися із громадян, що стоять на обліку в міськраді та за викликом можуть організовано допомагати долати катаклізми в місті.

Також в проекті Осіпов хоче дати вказівку «розробити інформаційні листівки та плакати з інформацією з питань цивільного захисту на випадок виникнення воєнних дій, руйнувань будівель, обстрілів, надання першої медичної допомоги, організації виживання та комунікації у надзвичайних умовах, тощо. Плакати розмістити в комунальних закладах та установах, на територіях підприємств, установ, організацій».

Також депутат хоче провести у будинках, на вулицях, у школах та лікарнях навчання на випадок катаклізмів. Щоб посилити практичні вміння лучан.

Андрій Осіпов відзначив, що у терористів може бути бажання вчинити теракт «у тихому містечку на Західній Україні», адже він може викликати більший резонанс, ніж вибухи на Сході. Тому до подібних дій за нинішньої в ситуації варто бути готовими.

Натомість заступник міського голови Лариса Соколовська зазначила, що багато лучан нині відчувають психологічний тиск через війну, а тому проведення масових навчань та раптових евакуацій людей може тільки нагнітати ситуацію.

Тому вона не погодилась, що наразі в місті треба проводити такі навчання, адже у школах та на підприємствах вже і так готують працівників до евакуації.

Депутат Сергій Сівак нагадав, що 1 червня 2014 року у Луцьку зловмисник повідомив про замінювання лікарні, але не сказав, якої саме. Через це проводили спішну евакуацію багатьох медзакладів Луцька. Такі дії були великим стресом для пацієнтів.

Тому Сівак відзначив, що не варто «будоражити» Луцьк масовими навчаннями.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Дайте Осіпову якусь пігулку.
Відповісти
Останні новини
Депутат хоче створення у Луцьку добровільної пожежної дружини
20 лютий, 2015, 14:41