Як у Маневичах зносили пам'ятник Леніну. ФОТО

Як у Маневичах зносили пам'ятник Леніну. ФОТО
Пам'ятник Леніну у Маневичах активісти знесли рівно рік тому - 21 лютого 2014 року.

Триметровий бронзовий пам"ятник стояв на центральному майдані райцентру.

За знесенням пам'ятника спостерігали понад 1000 людей.

Спочатку Леніну підпиляли "ноги", а тоді потягнули краном, прив'язавши до статуї троси.

Після того, як ідола звалили (впав він "мордою в асфальт"), його стали розрізати на шматки. Потім Леніну відпиляли голову.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 23
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А де зараз метал з пам"ятника?
Відповісти
Метал знаходиться на збереженні і планується на переплавку для пам'ятників чи то Степану Бандері, чи то загиблим в АТО. Питання вирішується. Метал не зник
Відповісти
Молодці, але хоч асфальт заліпили, який ленін мордою розбив? чи так зіяє яма як памятка про ідола
Відповісти
Маневичі ж , як населений пункт, сформувались в совкову епоху з жителів навколишніх сіл і хуторів. Тому і до сьогодні там переважає хутірська психологія. Маневиччани очевидно до останнього чекали , що «вечно живой» воскресне, прийде в Маневичі а у них і партквиток в кармані і на постаменті сифілітик, підорас (коханець Зінов,єва) вказує «верной дорогой ідете товарищи»!Маневичі знаходяться за 25 км. від Колок , з їх багатовіковою історією і славними традиціями. Колківчани відправляли свої полки на допомогу козакам в битви під Жовті Води та під Берестечко, Колківська республіка взагалі унікальне явище в історії національно визвольного руху. Чи не тому там пам’ятник червоному ідолу, кату українського народу , скинули як непотріб 24 роки тому?!
Відповісти
Виявляєтся Колки блін столиця. Прям місто. А живуть там хто? Првильно. Міщяни. Росмішили до сліз. Виявляться, що памятник на підсвідомому ріні формує світогляд людини. Чим не тема для дисертації?
Відповісти
Та ні Романе, ти уже ж дорослий і прекрасно розумієш що якраз світогляд впливає на те, яким богам чи ідолам Лєнінам молиться людина. В даному випадку чомусь в Колках Лєніна скинули на зорі незалежності а Маневичі були таким собі заповідником совкової ідеології. А тебе очевидно задавила жаба, як так Маневичі якийсь райцентр а Колки ні і колківчани виявляється і під Жовтими Водами воювали, і заснував містечко 9 століть тому князь Роман і гетьман України Павло Тетеря там проживав і російський цар Петро I зупинявся неодноразово на декілька тижнів в той час коли на місті маневич не те що хліва,буди собачої не було.
Відповісти
Навіщо - прилипилі б вуса - був би гарний Шевченка - кобзар...
Відповісти
Памятник вже давно хотіли знести, тільки нівкого не вистачало сміливості і духу це зробити!!!
А зараз в жителів Маневич одне запитання - де дівся БРОНЗОВИЙ памятник, який коштує (як метал) дуже дорого ??
Відповісти
Абсолютно відповідально заявляю, що метал знаходиться на збереженні і під ДЕРЖАВНОЮ охороною.
Відповісти
Перше: Морально убогі вандали роблять свою чорну справу ЧОМУСЬ В МАСКАХ!..
Друге: "Народ, що не знає своєї історії, є народ сліпців" - Олександр Довженко - питання - яка КУРВА, Політична ПРОСТИТУТКА хоче нас зробити сліпими???
Відповісти
Не Леніном єдиним.
Відповісти
"Народ, що не знає своєї історії, є народ сліпців"- Олександр Довженко. Крути,вбивства української інтелігенції, духовенства,грабунок і нищення церков ("атеизм - опиум для народа" ленін),нищення пам'ятників пам'яток і духовності (статті лєніна "О пролеткульте" і "План монументальной пропаганди"), розстріли,розкуркулення, виселення,голодомор - і це тільки лєнінська історія... до і після зараз не будемо обговорювати. ТИ ЦЕ ПАМ'ЯТАЄШ,КУРВА??? ЧИ ВЖЕ ОСЛІП, ПОЛІТИЧНА ПРОСТИТУТКА???
Відповісти
Ти ще тому морально багатому, що робить лиш світлі справи, який ЧОМУСЬ ПІДПИСАВСЯ НЕ СВОЇМ ІМ'ЯМ (це щодо масок), не нагадав про колективізацію і як гнали селян на роботу за трудодні, як паспорти не видавали, щоб перетворити на безправних кріпаків, як землю та худобу забирали в колгоспи!!! Спасібо Лєніну за ето! Він таку історію свого народу знає???!!!
Відповісти
Логіка "залізобетон". Тоді потрібно зруйнувати усі дороги, школи, лікарні, садки - усе те, що нам лишила радянська влада. Це буде правильно. Треба усе починати з нуля. Так, маневиччани?
Відповісти
ГусуІван Бухаїму Масштабы и последствия деятельности Ленина бесспорно огромны. Но называть его на этом основании "великим политиком" и "гениальным человеком" - значит не понимать его сущность. Основным отличительным свойством Ленина была беспрецедентная кровавость его деяний: по огромности, тяжести и изощренности злодеяний он уникален. Поэтому Ленин является прежде всего величайшим в истории злодеем. А рассуждения на тему, насколько таковой может быть "гуманным", "интеллигентным", "кристально честным" надоли уничтожать памятники оному и прочее, могут казаться убедительными только для людей с ущербной нравственностью или недостатком ума.
Відповісти
Ніхто не робить з Леніна ідола, тим паче зараз. В іншому річ - для чого уподоблятись звірству? Що ця подія дала корисного окрім спекуляцій?
Відповісти
"Атеизм - опиум для народа" - Ленін??? Блін... В маневичах, певне, є секретні архіви, які відомі лиш окремим видатним особистостям сучасності... Весь світ знає, що "Религия — это опиум для народа" і це сказав Карл Маркс, саме він і саме це твердження ввійшло в історію, а про """_"атеизм - опиум для народа" ленін_"" - ніхто, ніколи і ніде не чув... "Мы все учились понемногу чему-нибудь и как-нибудь, так воспитаньем, слава Богу, У нас немудрено блеснуть,-" - що ви знаєте про Крути без інтернету? Нічого. Глухомань, неуцтво, невігластво - можна продовжувати досить довго!..це про Вас.
Відповісти
Гус ван Бутаїм! Ти правий! Таки "Религия — это опиум для народа" !!! Описка по Фрейду! Ну ти поняв! Бо саме горячо любімий тобою лєнін, який построїв тобі дороги, школи і садки таки був скаженим атєїстом! А ти не помітив, що там, де ще стоять ідоли сатані - розруха і війна, там правлять засліплені ненавистю і комуністичним угаром ублюдки. Ти часом не звідти родом, просвещьонний наш?
Відповісти
Хамство обовязково? Це ж показує твою сутність - ненависть до усього оточуючого. Та й щодо псевдонімів-ніків - ти хто?
Відповісти
Куди пішла бронза з памятника, якому активісту в кишеню?
Відповісти
В мене все. Поділитися? Тільки не кажи нікому, що я забрав, добре?
Відповісти
В 21 столітті, таке поняття як пам"ятник не повинно існувати. А зрозуміти дуже просто - "нє сотворі сєбє куміра" (біблія 10 зап.).
Відповісти
Бібізянки, які навчились лише ламати, за законом еволюції скоро почнуть думати, їсти захочеться - а для цього треба буде працювати. Не до пам"ятників буде
Відповісти