Мер Луцька підтримав будівництво підземного переходу в центрі

Мер Луцька підтримав будівництво підземного переходу в центрі
Міський голова Луцька Микола Романюк публічно підтримав проект будівництва підземного переходу у центрі міста.

Про це він заявив під час публічного звіту у вівторок, 24 лютого.

За словами Романюка, щодо цього проекту є бажання «вставляти палки в колеса бізнесу».

Нагадаємо, якою може бути луцька "підземка", показав автор проекту, головний архітектор проектів волинської філії "ДІПРОМІСТО" Володимир Затіраха під час засідання архітектурно-містобудівної ради з питань реконструкції Театрального майдану в понеділок, 18 серпня 2014 року.

За його словами, підземний перехід буде розташований у центральній частині Театрального майдану на перехресті вулиць Винниченка, Словацького та проспекту Волі.

"Загальна площа підземного переходу з торговими приміщеннями становить 4770 квадратних метрів. З них торгової площі - 2700 квадратних метрів. Всю іншу площу займає технічне приміщення, обслуговування та безпосередньо переходи", - наголосив Володимир Затіраха.

Окрім того, підземний перехід включатиме в себе 4 виходи: два виходи на вулиці Винниченка біля готелю "Україна" та біля ЦУМу, 1 вихід - на Театральний майдан та 1 вихід - від вулиці Паркової.

"Також пропонується 2 ліфти вантажопасажирських, які розташовані біля вулиці Словацького", - каже автор проекту.

Проти будівництва переходу у лютому 2015 року виступив громадський активіст Юрій Моклиця. Його аргументи можна прочитати у колонці автора.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 30
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Я не розумію, в нас той центр не такий великий шоб робити ту підземку, не розумію навіщо це. Зроблять аби як, а остальні гроші собі в карман
Відповісти
до того ж у нас тих торг точок перенасичення, а з таким курсом валют люди будуть не взмозі купувати собі бодай елементарне
Відповісти
Очевидно кожен луцький "мер" хоче по -своєму "прославитись"! Шиба - лізингом із маршрутками , Романюк-
підземним переходом ІМЕНІ САМОГО СЕБЕ! Так і хочеться сказати: ХЛОПЦІ, ВІЙНА ЩЕ НЕ ЗАКІНЧИЛАСЬ,А ВАС БАБЛО ЦІКАВИТЬ БІЛЬШЕ! В Луцьку майже щотижня проводиться ТРАУРНА ЦЕРЕМОНІЯ на театральному МАЙДАНІ ( в зоні будівництва майбутнього переходу) за загиблими ГЕРОЯМИ на війні, неподалік знаходиться СТЕЛА СМУТКУ із ФОТО ГЕРОЇВ НЕБЕСНОЇ СОТНІ! ЯКЕ лицемірство у "мера" Романюка! Ні честі, ні совісті! Театральний майдан вже встиг стати
отим СВЯЩЕННИМ МІСЦЕМ ДЛЯ ЛУЧАН і дерибанити його
просто гріх. Ну Коля Романюк, очевидно, не розуміє толком своєї відповідаьності перед ВОЛИНЯНАМИ!
Відповісти
Фото не центру)))
Відповісти
П-ф.. ))
..а, по-твоєму це - шо?
Відповісти
краще б "на землі" щось адекватне зробили, ніж тунелі рити в центрі міста. Причому без потреби.
Відповісти
Міський голова - 4 роки міський голова, а де підземний перехід?
Відповісти
Приберіть зображення, це візуалізація переходу біля ТРЦ ПортCity
Відповісти
Коментарори скільки срати будете , такі переходи потрібні не лише в центрі а й біля сбу , там там, загс. Купите авто зрозумієте
Відповісти
ви не праві! підземні переходи - це радянщина, третій світ і несмак!
я не здивуюся, якщо ви вперше чуєте слово благоустрій! Підземні переходи - це великий мінус для міста! Пересідайте на велосипеди і пропагуйте сталий розвиток міста, а машиністів.
Дякувати Богу, ви не працюєте в міській раді, бо відчуваю, що тоді б Луцьк став жахливим та незручним для мешканців міста!
Відповісти
Якщо вам подобається велік сідло вам в допомогу а я люблю авто і мото. Свою думку тримайте при собі!
Відповісти
ніби революція пройшла, а люди як жили собі в своєму світі, так і живуть...і до одного місця їм проблеми громади!

Шановний Луче, надіюся, що зовсім скоро Вас буде мобілізовано в АТО. От припустимо, повернетеся ви інвалідом додому..без ніг. Сядете на візок, і захочете перейти дорогу а центрі..а вам там бах...і підземний перехід..без нормального спуску для інвалідів, без позначок і з мега проблемами для незрячих...і от тоді я б хотів подивитися на вас!!! Фу... бути таким егоїстом!

Залишає надію, що більшість каментів адекватних і розумні люди вийдуть на знак протесту проти цього творіння ідіотизму і створення багатьох проблем людям з обмеженими можливостями!
Відповісти
Тако быля "СТарого базару" дуже актуально...
Відповісти
бензин скоро буде по 50, наїздися, мля...
Відповісти
Ти працюй краще будеш і по 50 заправлятись звикли лише нити
Відповісти
Чому я повинен працювати краще, а отримувати в результаті менше?
Може-таки справа не в мені і не в тому, як я працюю, трудяга ти наш?
Відповісти
Так, так побільше переходів - будемо використовувати замісь бомбосховищ, а то останнім часом побудували лише одне - паркінг в Порт-Сіті, на випадок обстрілів сама кльова схованка
Відповісти
підземний перехід - це одне з найгірших явищ в міському проектуванні, тим більше це негативно вплине на благоустрій міста! Ну чому Романюку щось нормальне не прийде в голову, наприклад, велосипедні доріжки!!!
Треба виходити на акції протесту, бо він ще в карман собі покладе 3 таких собі підземки!
Відповісти
Чому це негативно вплине на благоустрій міста?
Відповісти
а ви напевно здорова людина з ногами і бачите на два ока, так?

а тепер представте себе незрячим чи інвалідом у візку... ну як вам?? крутий благоустрій?? всім людям на добро...

Надіюся, ви приєднаєтеся до протесту проти цього безумства! тим більше, розпил грошей буде в двічі перевищувати сам перехід.

на додаток, думаю, що гуглити ви вмієте..от і почитайте про урбаністику міста і яким воно повинно бути! підзмений перехід - це одне з найжахливіших явищ, яке тільки може бути в місті!
Відповісти
Що ви мелете разом з мером. В країні іде війня , а ви займаєтесь дурницями. Маєте лишні гроші- віддайте на оборону.Дитячий садок.
Відповісти
Мої аргументи за:
1. Це покращить безпеку руху - саме головний арумент, адже життя людини найдорожче на світі. (Пішоходи не будуть перебігати дорогу де і коли попало).
2. Будується за кошти інвестора. Тобто з бюджету міста не потрібно виділяти кошти на це будівництво, і їх так не будуть красти, адже приватний інвестор рахує кожну копійку.
3. В місті, крім Променю і Лучеську, нічого не будується. А тому зявиться додаткові робочі місця для будівельників. також це призвиде до попиту на продукцію ЗБК і так далі...
4. Після будівництва зявляться торгові точки, що дасть для населення робочі місця (прадавці, охоронці, прибиральниці і т.д.). Ті хто говорить, що й так багато торг.центрів і ціни високі хай подивляться на приклад Порт Сіті.
негативні сторони.
1. Створиться незручність під час риття котловану, але це лише на 3 місяці.
2. Ті хто говорить, що не допустимо в цетрі міста, так це ж не район Старого міста, де потрібно берегти архітектуру.
Відповісти
Повністю підтримую
Відповісти
"1. Це покращить безпеку руху" - Ля-Ля-Ля, Непокращить, світлофори залишаться, крім пішохідного. Пробки в час пік залишаться!
"2. Будується за кошти інвестора." - інвестор та ті кошти як кіт в мішку!
"додаткові робочі місця" - не смішіть мої капці
"це ж не район, де потрібно берегти архітектуру" - то значить нищити, бо ми хочемо торгувати.
Відповісти
1. Читайте уважно перший пункт - мова йде про пішоходів.
2. На такому будівництві буде працювати не менше ста робітників - це означає, що не менше ста сімей (близько 300 чол.) хоч трохи покращать фінансове становище.
Для справки - створення одно робочого місця в дорожній галузі призводить до зворення супутних 20!!!! робочих місць (це світова практика). Для підтвердження моїх слів прочитайте історію створення мереж доріг в Японії і Німеччини після війни, а також в США після економічної дипресії 30-х, і як будівнитво вплинуло на розвиток регіону.
Щодо архітектури - то мається на увазі, що якщо вже там є ЦУМ з таким стилем архітектури - то підземний перехід його тільки доповнить.
Відповісти
Ля-Ля-Ля продовжуємо пісіньку співати. Ой яке буде щастя та й від того переходу. А то чи триста чи сто рабам дати роботу на три місяці і ще вони мають падати до землі за такі "дари".
Заводи підніміть! та надайте роботу тисячам і не на три місяці.
Відповісти
звідки в луцьку стільки олігофренів? ну ніби живу, а от щоб таке написати це ж настільки треба бути тупорилим.

1) покращить безпеку руху - погіршить безпеку руху, бо люди не будуть спускатися, а часто будуть перебігати дорогу і от тоді будуть помирати, бо НЕМАЄ світлофорів.

2) за кошти інвестора можна до ладу привести центральний парк, який радше гадюшник якийсь нагадує, а не місце відпочинку..чи побудувати спортивний майданчик - користі буде більше.

3) додаткові робочі місця на 3 міс і потім величезні проблеми для людей з обмеженими можливостями....да, ви праві, воно того вартує!

4)аля індія де всюди і завжди чимось торгує...

каменти чому не треба ще, читайте вище! а головна порада, не лізьте туди, про що уявлення не маєте..або хоча б погуліть перед тим як писати цю нісенітницю.
Відповісти
Нічого дивного. Мер також колись підтримав будівництво "Карабасу", хоча нічого про це не знав.
Відповісти
спеціально ще раз пишу всі мінуси (бо плюсів немає) і ризики побудови цього убожества. (мої відповіді до коментарів):

іби революція пройшла, а люди як жили собі в своєму світі, так і живуть...і до одного місця їм проблеми громади!

Шановний Луче, надіюся, що зовсім скоро Вас буде мобілізовано в АТО. От припустимо, повернетеся ви інвалідом додому..без ніг. Сядете на візок, і захочете перейти дорогу а центрі..а вам там бах...і підземний перехід..без нормального спуску для інвалідів, без позначок і з мега проблемами для незрячих...і от тоді я б хотів подивитися на вас!!! Фу... бути таким егоїстом!

Залишає надію, що більшість каментів адекватних і розумні люди вийдуть на знак протесту проти цього творіння ідіотизму і створення багатьох проблем людям з обмеженими можливостями!

а ви напевно здорова людина з ногами і бачите на два ока, так?

а тепер представте себе незрячим чи інвалідом у візку... ну як вам?? крутий благоустрій?? всім людям на добро, особливо тим, хто повернувся з АТО інвалідом у візку..от вони обрадуються, що і на місці їм не дадуть спокійно вулицю перейти.

Надіюся, ви приєднаєтеся до протесту проти цього безумства! тим більше, розпил грошей буде в двічі перевищувати сам перехід.

на додаток, думаю, що гуглити ви вмієте..от і почитайте про урбаністику міста і яким воно повинно бути! підзмений перехід - це одне з найжахливіших явищ, яке тільки може бути в місті!

звідки в луцьку стільки олігофренів? ну ніби живу, а от щоб таке написати це ж настільки треба бути тупорилим.

1) покращить безпеку руху - погіршить безпеку руху, бо люди не будуть спускатися, а часто будуть перебігати дорогу і от тоді будуть помирати, бо НЕМАЄ світлофорів.

2) за кошти інвестора можна до ладу привести центральний парк, який радше гадюшник якийсь нагадує, а не місце відпочинку..чи побудувати спортивний майданчик - користі буде більше.

3) додаткові робочі місця на 3 міс і потім величезні проблеми для людей з обмеженими можливостями....да, ви праві, воно того вартує!

4)аля індія де всюди і завжди чимось торгує...

каменти чому не треба ще, читайте вище! а головна порада, не лізьте туди, про що уявлення не маєте..або хоча б погуліть перед тим як писати цю нісенітницю.
Відповісти
НЕРОБІТЬ ДУРНИЦІ.ЗАВАЛІТЬ ПРОЕКТ БУДІВНИЦТВА ПІДЗЕМНОГО ПЕРЕХОДУ І ВСЕ. У ЛУЦЬКУ Ж ВСЬОГО 208 ТИСЯЧ ЖИТЕЛІВ А НЕ 500 і не 1000000
Відповісти
Останні новини
Мер Луцька підтримав будівництво підземного переходу в центрі
24 лютий, 2015, 17:00