У Луцьку продавали ікони на потреби вояків АТО. ФОТО

У Луцьку продавали ікони на потреби вояків АТО. ФОТО
У ніч з 18 на 19 травня Художній музей у Луцьку – відділ Волинського краєзнавчого музею представив культурно-мистецьку акцію «Ніч музеїв-2015».

Родзинкою дійства став аукціон ікон, які намалював на ящиках з-під набоїв київський художник Олександр Клименко. Якщо придивитись, то на іконах видно сліди куль, петлі від замків та номер вантажу на звороті. Ці ікони всі бажаючі могли роздивитись в галереї Художнього музею у Луцькому замку.

Всього художник виставив на аукціон 36 ікон. Їхня ціна сягала від 300 до 900 євро.

«Кошти з придбання цих ікон, будуть вкладені в мобільний шпиталь для українських бійців АТО. Організатори збираються придбати реанімобіль», - розповів перший заступник Луцького міського голови Тарас Яковлев.

Художник Олександр Клименко в свою чергу розповів, що така ідея виникла в його голові після відвідин зони бойових дій.

«Найбільша проблема в АТО, що бійців не встигають доставити до лікаря. Там скрізь бездоріжжя, тому транспортувати складно. А боєць, якого за годину від поранення доставили до лікаря, має всі шанси на виживання», - розповів художник.

Саме тому за виручені з аукціону гроші вирішили придбати реанімобіль, який легко і швидко б діставався до українських бійців і міг цим самим врятувати їхні життя.

Слід зазначити, що цьогорічна «Ніч музеїв-2015» співпала з професійним святом – Днем музейного працівника. Директор Художнього музею Зоя Навроцька подякувала всім своїм працівникам за віддану роботу.

«Хочу сказати, що музейний працівник – це не робота, а стан душі. І в цей урочистий день я хочу подякувати всім моїм працівникам за віддану службу. Кожна людина, яка тут працює, всі ми – зберігаємо історію», - сказала вона.

На честь професійного свята, Художньому музею подарували три картини, одну з них намалював колишній боєць АТО під час арт-терапії.

На закінчення вечора барди-бандуристи представили слухачам справжні козацькі думи та балади.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: ікони, музей
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
О скільки ряжених то! І "козаки", і Шиба, і Михаїл(Тимофій)...
Відповісти
Останні новини
У Луцьку продавали ікони на потреби вояків АТО. ФОТО
19 травень, 2015, 09:05