Мочанова обурили ковельські туалети. ФОТО

Мочанова обурили ковельські туалети. ФОТО
Нещодавно до міста залізничників завітав відомий громадський діяч, волонтер, телеведучий та автогонщик Олексій Мочанов.

Своїми враженнями про Ковель, роботу технічних працівників "Просвіти" та місцевих батюшок він поділився на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", - пише kowel.com.ua.

Допис подаємо з збереженням авторської орфографії. Фото - Олексія Мочанова.

"ЗОЛОТЫЕ КУПОЛА ДУШУ МОЮ РАДУЮТ. А ТО НЕ ДОЖДЬ, А ТО НЕ ДОЖДЬ...
Неприятно. Зло. Противно.
Но это Правда, про которую нужно писать, трубить, кричать!!!
Иначе докатимся ниже плинтуса. Потому что до плинтуса уже докатились. И рухнули плашмя в изнеможении.
На фото - туалет городского ДОМА КУЛЬТУРЫ в Ковеле, Волынь.

Служебный.
У сцены, за кулисами.
Тот, куда перед выступлением может забежать Артист. Бывает...
Вдохновиться и отлить.
А может - Артистка. Женщина. Девушка. Девочка. Возможно даже в сценическом костюме.
Ну вдруг она в спектакле играет настоящую Леди?
И одета - нарядно. В платье с рюшечками. Это может быть Мама, Сестра, Жена или Доця любого из нас.
На фото - не туалет.
И даже не параша.
А портал в Преисподнюю.
Мы играли концерты в тюрьмах - ЗК себе такого свинарника не позволяют - у них есть Гордость, Понятия и Брезгливость.
А у нашей официальной Культуры, у её Министерства и похоже у Министра - нет. И не было ни у одного из Министров. Включая Воспетого Ступку и ОбласканногоНищука. Что уж говорить про снизошедшего Кириленко?

Это театр начинается с вешалки. А мнение о Стране и Людях начинается с Туалетов. В аэропорту, на вокзале, в квартире, в придорожном кафе и на заправке, в городском парке и в ДК.
И оценивается по двум параметрам: как содержится и как к туалету относятся пользователи.
Куда кидают бумагу, в каком состоянии крышки, круги и пол вокруг, раковины, зеркала, ручки, двери и стены. Есть ли чем подтереться и высушить руки с лицом.
По-людски.

Они многое осознали и переосмыслили и тянутся к Прекрасному.
А мы не в состоянии просто привести в порядок и содержать достойно и в чистоте туалеты.
Даже в Домах Культуры.
Потому что Министерство Культуры в Украине - есть.
А Культура - на последнем издыхании.
Неужели нам всем так привычно Казаться?
А не быть.
Неужели мы настолько себя сами не уважаем,
Украинцы?
Быть добру?
Или говну?
Решать нам. Самим.
Или кто-то думает иначе?"

Цей критичний допис вже викликав хвилю коментарів користувачів соцмережі. Більшість дописувачів підтримують позицію Мочанова.

Втім, ковельська влада не зовсім вже ігнорує стан туалетів у Ковелі. Наприклад, на ремонт туалетів у міській раді мають виділити 70 тисяч гривень.

Нагадаємо, нещодавно Олексій Мочанов зустрівся у Луцьку з волинськими студентами, де розповів, що уміння автогонщика допомагають йому під час поїздок у зону АТО.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 16
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Столичним штучкам не вгодиш.
Ну зайшов.
Ну пос...ав.
Ну й шо?
Відповісти
погодьтесь, це "вбиральня" - початку минулого сторіччя, мені теж було б гидко, але якби "приперло" - яка вже різниця...
Відповісти
Пане Добродію,
абсолютно з Вами погоджуюсь.
Як припре, то і під міськрадою присядеш.
Нас гламурними столичними штучками не візьмеш.
Зі сторони уславленого автогонщика це просто МОВЕТОН заглядати в районні ср...льні і викладати світлини напривселюд.
Волинь це Історичний Прохід зі Сходу на Захід у Европу!
Відповісти
васе починається і від вбиральні... можливо, насамперед... і до чого тут "автогонщик"? це питання самим слабо підняти... сором один та й годі...
Відповісти
отак "ну й шо" і живемо...
Відповісти
зате 2 ковельських при владі старий мер кошарук замгубера, а теперішній ще й депутат облради.
Відповісти
Культура починається з туалету, як театр з вішалки. А ще випадок про "культуру" вбиралень. Взимку 1976-го року в Луцьк завітав міністр торгівлі Української РСР Володимир Старунський. Показати особливо не було що - прилавки голі, усе в жорсткому дефіциті, на прилавках - кровяна ковбаса, калтик для собак, путовий сустав (ратиці), жовтий смалець яловичини. А напередодні візиту відкрився магазин №61 "Гастроном" по вулиці Відродження, 18 (тоді - проспект Карла Маркса, нині там "Наш край" і "Кераміка"). Усе було ретельно відрежисовано, як в Большому оперному театрі до візиту Сталіна. Міністра повезли туди. Першими дверима, які зацікавили високопоставленого чиновника від торгівлі, були двері туалету. На його візит прибиральниці знесли туди швабри, брудні ганчірки з мішковини, помийні відра і інший "інвентар". Міністр потягнув за дверну ручку, побачив цю картину, далі оглядати новий торговельний заклад відмовився і назвав Луцьк "потьомкінской дєрєвнєй". А разючий випадок у Ковелі - свідчення того, що в українській галузі під йменням "культура" вкрай мало культурного.
Відповісти
Ви навели - НІЧОГО не змінилося.
Відповісти
безперечно, все так і залишилося... там, де господар у повному розумінні цього слова, там ТАКОГО не побачиш...
Відповісти
под дерево ходят
Відповісти
там був?
Відповісти
Ковель - дивне місто! Прочитала спогади та й мені пригадалося...Це було у 90-ті. Відпочивали ми з чоловіком на Світязі. З певних причин довелося їхати додому у Луцьк ввечері. Це зараз маршрутки їздять, а тоді лише рейсовий автобус курсував. Ми виїхали останнім рейсом, однак, через поломку того автобуса ми доїхали лише до Ковеля, а далі все... почали шукати інших можливостей дістатися Луцька. Виявилося, що це можна буде зробити тільки поїздом "Ковель - Адлер", який відправлявся десь біля 3-ої години ночі. Варіантів не було - стали чекати потяга на вокзалі. Десь біля півночі очі почали злипатися від сну і ми подалися до вокзального буфету випити кави. Стали у чергу і побачили на прилавку цінник з написом "Кофе в зьорнах" (граматика збережена).Зраділи. Замовили. Буфетниця підняла кришку з якоїсь виварки, опустила туди черпака, кілька разів щось збовтала та налила у склянки якусь ледь жовту теплу рідину в якій щось плавало. Мені це було схоже на компот, я подумала, що буфетниця мене не зрозуміла або недочула і я їй сказала: "Я ж просила каву в зернах". А вона:" Так то ж і є кава!І зьорна оно плавають!" Така вона, кава по-ковельськи!
Відповісти
мочанов не схотів помочитись, гиии
Відповісти
Що там "кава в зьорнах"! Дякуйте Богу, що вам не "приспічило" в туалет після 22.00., коли закривається автовокзал (а автобусів прохідних вистачає, як і пасажирів, які нарешті дочекались зупинки). Вибір не дуже великий: або бігти на залізничний (якщо добіжите), або - під ларьок на автовокзалі. Тому там мабуть і запах постійно стійкий. А влада... Влада зайнята! Останнім часом дуже в моді стало влаштовувати заупокійну службу з будь-якого приводу (наприклад на сходах міськвиконкому) і зганяти туди прямо з роботи бюджетників, школярів з уроків. Конституції влада напевно не читала. Зокрема про церкву, школу і державу. Ще модно в центрі міста влаштовувати ярмарки. На останньому, серед іншого краму, діти шкільного віку продавали домашню випічку. В яких умовах це випікалось, ким - не відомо. Дивно, що ніякого масового отруєння не сталося. А взимку на центральній вулиці можна побачити як колоною біжать обідрані Діди морози... З якою метою - ніхто і досі не розуміє... Мабуть, щоб владі не було коли займатись туалетами... Місто цікаве, люди хороші. Не везе їм з владою...
Відповісти
А не доводилось бути транзитним пасажиром на автостанції після 23.00.год.? Вам повезло, бо дякували б Богу і за такий туалет як у Просвіті! На залізничний вокзал - далеко, відстанеш від автобуса. Та і на першому поверсі залізничного вокзалу вже з місяць жахливий сморід фекалій стоїть. Вихід один - знімай штани і ... десь під автовокзалом... Хіба мер не знає, що там постійно є дивний запах? І це не тому, що люди не виховані, а тому, що влада бездарна, занята власним збагаченням. Таку залізничну лікарню розсувають! Це ж яка була б міська поліклініка! З просторими кабінетами, обладнанням, лабораторією, спеціалістами. Сьогодні поліклініка жахлива. От би Кіндера на прийом до гінеколога! Пацієнтам не розвернутися, ні присісти ніде. Так буде же місцева влада з держави тягнути гроші на будівництво нової поліклініки ще років 50, а може і більше. А тут було все готове, тільки по хазяйськи розпорядися! Ні! Треба розсунути, родеребанити під різними приводами, а там знайдеться хтось - лапу наложить! Безсовісні! Думають люди сліпі і дурні, нічого не бачать! А РАГС місцевий бачили? В такій конюшні починає "життя" кожна ковельська сімя, це і є "візитка" мера і зама по культурі, красномовна характеристика їх роботи! Соромно до сліз.
Відповісти
аби було б заставити громадою ходити в подібні туалети тих, від кого це залежить... в облдержадміністраціях (і різного роду...сраціях)примусити відвідувати щоденно і то по кілька разів, а їхні (в стилі євро, хоч там часто до євро, як... теж)позакривати...? може, спробуємо? чи ще чекати, що хтось за нас це зробить? молодець Молчанов... все, що в Україні пахне...ом- вичищати, а керовніків у першу чергу- від них совком тхне уже роками... і так собі-день до вечора й слава Богу-зарплатонька не мала, в кабінет (зараз за межами)принесуть кавалочок та й до завтра... і все спочатку-видимість перемін "розкажуть2, а ви чекайте, авось терпець урветься?
Відповісти