Директор заводу не заплатив податків понад 4 мільйони гривень

Директор заводу не заплатив податків понад 4 мільйони гривень
Керівник заводу у Нововолинську організував та втілив масштабну спробу ухилення від сплати 4,3 мільйона гривень податків.

Про це повідомили в УПМ ДПС у Волинській області.

Як свідчать матеріали справи, протягом трьох років відповідно до укладених угод очолюване ним підприємство нібито купувало брухт чорних металів у виробничо-комерційної фірми з Луганщини з повною попередньою оплатою.

Однак в ході оперативно-розшукових заходів співробітники податкової міліції Волині виявили ряд несумісних обставин, тому відразу поставили під сумнів законність проведених господарських операцій.

Насамперед, у шляхових листах автомобілів волинського підприємства, які б мали перевозити придбаний товар, у жодному випадку не вказується пунктом призначення місто у Луганській області, де зареєстрований продавець брухту чорних металів.

У посвідченнях про відрядження водіїв теж відсутня інформація про фірму-продавця. Натомість значаться інші суб’єкти господарювання.

І хоч поставка товару оформлена видатковими накладними та актами приймання-передачі, інших документів, що переконали б у факті перевезення товару, його прийому на складі матеріально-відповідальними особами та оприбуткуванню, у посадовців заводу не виявилося.

А закон застерігає, кажуть податківці, що немає факту придбання товару – не можна формувати валові витрати.

А на волинському підприємстві ще й безпідставно сформували податковий кредит. Усе задля економії 1,6 мільйона гривень ПДВ та 2,7 мільйона гривень податку на прибуток, які б мали надійти до бюджету, - наполягають правоохоронці.

Впевненості податковим міліціонерам додає той факт, що під час обшуку печатку луганського бізнес-партнера знайшли у кабінеті одного з виконавчих директорів волинського підприємства.

За матеріалами УПМ ДПС у Волинській області прокуратура Волинської області відносно голови правління заводу порушила кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч. 3 ст. 212 Кримінального Кодексу України.

Розрахункові рахунки підприємства арештовано. Триває слідство.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Директор заводу не заплатив податків понад 4 мільйони гривень
25 червень, 2012, 10:04
Тимощук перейде у «Мілан»?
25 червень, 2012, 09:28