«Кіноманія» ВолиньPost: «Гра престолів». ФОТО

«Кіноманія» ВолиньPost: «Гра престолів». ФОТО
Чому глядачі починають ненавидіти Джорджа Мартіна?

Завершився 5 сезон культового серіалу «Гри престолів». І якщо сказати, що він не розчарував глядача – це буде трохи неправильне твердження, адже саме у цьому сезоні терпець фанатів Саги Джорджа Мартіна врешті урвався.

Напевне, у цьому фільмі глядачам вперше так відкрито та прямолінійно без цензури демонструють садизм, сексуальні відносини та найрізноманітніші збочення.

Починаючи з першого сезону, фільм йшов по якійсь зростаючій прямій в плані кровопролиття і кількості трупів, проте кидати дивитися його, наважитися важко. Унікальний світ, якому дав життя Мартін, буквально затягує. Натуралізм – це один з тих аспектів, який приваблює глядача.

Найжахливішою сценою серіалу, напевне, можна назвати тортури Теона Грейджоя, які автор дуже детально продемонстрував у фільмі. Саме серію, де знущаються над Теоном, не можливо дивитися не перекручуючи кадри.

Проте, не це стало каталізатором бунту фанатів. Найбільше обурення викликала сцена зґвалтування Санси Старк, яке відбулося в присутності Теона Грейджоя.

«…Я закінчила з «Грою престолів»… Абсурдна сцена зґвалтування, огидна та неприйнятна…», - написала в своєму Twitter сенатор США Клер МакКаскілл після виходу в ефір цього епізоду. Деякі інтернет-видання написали, що припиняють писати про «Гру престолів».

Останнім часом постійне обговорення викликає саме жорстокість у фільмі, але картина лишається неперевершеною, і ефекти, які надають кадри насилля як фізичного, так і психологічного, на фоні шикарних краєвидів, найгарніших історичних місць, найсуворіших декорацій, напевне, виправдовує мету автора.









Фільм знімався у 5 країнах: Великобританія, Хорватія, Мальта, Ісландія, Марокко.

Варто зазначити, унікальна картина, все таки не є задумкою з нуля. Мартін розповів, що одним із головних джерел його натхнення був цикл романів про середньовічну Францію - це Прокляті королі Моріса Дрюона. Нещодавно цей цикл, який не користувався особливою популярністю, був перевиданий в англомовному перекладі, з передмовою самого Мартіна.

Отож, закінчився 5 сезон «Гри престолів», який напевне розчарував і знову ж таки зачарував глядачів, адже цей сезон, мабуть, один з кращих саги «Пісня льоду і полум′я». Хоча у фанатів серіалу по його завершенню, є причини ненавидіти Мартіна.

«ВолиньPost» бажає приємного перегляду.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
автор статті явно не вивчив граматики- коми поставлені у тексті так,ніби навмання!! скоро читачі і Вас,шановні, сахатимуться,як Мартіна- глядачі! учітеся-ніколи не пізно...
Відповісти
Останній сезон і дійсно дивився з перемотуванням. А книга то взагалі важко читалась.. Дай Боже здоров'я Мартіну закінчити цю сагу і дописати останню книгу.
Відповісти
По грі престолів можна цілу наукову роботу писати...
Відповісти