Контроль над усіма митницями хочуть повернути Калєтніку

Контроль над усіма митницями хочуть повернути Калєтніку
Керівництво Державної фіскальної служби хоче призначити на керівні посади в обласні митниці людей одіозного колишнього нардепа-регіонала Ігоря Калєтніка. Зокрема на Волинь хочуть повернути Романа Микитюка.

Так, Микитюк пройшов співбесіду та голова ДФС Роман Насіров погодив його кандидатуру.

Про це, а ще про поспішні кадрові ротації, що відбуваються в регіональних митницях, примусові заяви, тиск та погрози розповів голова Рівненської митниці Олег Вавровський.

Днями його, а також митників з інших областей, запросили у столицю на співбесіду з керівництвом Державної фіскальної служби. Натомість самі керівники на співбесіду чомусь не з’явилися. Вочевидь через сильну зайнятість. Тому спілкуватися митникам довелося із кадровиками.

Так звану співбесіду проводили Віктор Пригаровський, директор департаменту персоналу ДФС, Вадим Касян, начальник управління кадрів митниці та Геннадій Романенко, який відрекомендувався радником голови ДФС на громадських засадах (Геннадій Романенко – людина Ігоря Калєтніка, - ред.).

Розглядали тільки одне питання – кадрове. Мовляв, була заява прем’єр-міністра Арсенія Яценюка про те, що зміни на митницях потрібно починати із заміни керівництва.

Начальникам обласних митниць запропонували добровільно змінити посади на будь-яку вільну посаду в будь-якому регіоні, але не вище заступника начальника митниці, оскільки всі керівні посади уже роздані.

Умова стояла проста: «Якщо незгоден – звільняйся». Так, за відмову митникам погрожували звільненням, перевірками, пониженням у посаді аж до інспектора і т.д. Романенко прямо заявляв: «Краще одразу заяви пишіть, інакше чекайте на представників відділу внутрішньої безпеки».

Окрім того, за словами Олега Вавровського, керівникам митниць хоч і пропонували інші посади, але вони не є вакантними. Тобто, для того, щоб розставити «нові» кадри, керівництво ДФС просто звільнить нинішніх працівників митниці.

Як результат такої «співбесіди», дехто з керівників митниць інших областей, зокрема Вінничини, погодився на іншу посаду. Дехто пішов на лікарняне, зокрема керівники Миколаївської, Сумської та Закарпатської областей. Однак це не заважає керівництву митниці розставляти своїх людей.

Так, скажімо, доки голова Миколаївської митниці Олександр Горбов перебуває на лікарняному, на його місце вже прислали нового керівника – виконуючого обов’язки начальника Іраклія Катамадзе.

Власне начальнику Рівненської митниці запропонували перевестися на Волинь. Однак повідомили, що на керівні посади тут вже є кандидатури (як відомо, на Волинь лобіюють колишнього головного митника області Романа Микитюка) та запропонували посаду на митному посту. Щоправда, на якому саме – не вказали. І це при тому, що Олег Вавровський раніше пройшов співбесіди про призначення саме на посаду керівника Волинської митниці ДФС і навіть отримав погодження міністрів.

Потому Вавровського під тиском все ж змусили написати заяву про пониження на посаді, тобто про переведення з керівної на посаду заступника начальника Рівненської митниці.

«Заяву про те, щоб мене понизили у посаді, порадившись з юристами, я відкликав. Написав її під тиском», – розповідає він.

Олег Вавровський додає, що претензій до роботи Рівненської митниці не було. Робота іде, план виконується. А тому вважає рішення нового начальника ДФС суто політичним.

«Скоріше всього Геннадій Романенко має на меті повернути контроль над митницями Калєтніку, розставивши його людей на митниці, – здогадується він. – Натомість всіх чинних, кого призначив Ігор Білоус (екс-голова ДФС, - ред.) хочуть прибрати».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Волиньпост, може вже досить тут пхати туфту про правильних митників часів Білоуса, пора відсторонити усіх та провести публічні конкурси, не допустивши ні старих ні діючих, вони всі разом одна банда -ХАБАРНИКИ
Відповісти
не мають права такі люди писати бредоту подібного характеру, не вийде на цей раз спихнути все на тих хто був перед вами, ви вже всі були достатньо довго на посадах, нічого доброго ви не зробили тільки розвалили те що залишилося і встановили нові побори по нових тарифах. мовляв курс виріс. так що міняють вас і правильно роблять. Нічого строїти із себе порядних і обіжених
Відповісти
А звідки вся ця заказуха, спецкори по всій краіні, чи хтось проплатив???
Відповісти