Концерт пам'яті Скрябіна зібрав у Львові аншлаг. ФОТО

Концерт пам'яті Скрябіна зібрав у Львові аншлаг. ФОТО
21 червня на стадіоні "Арена Львів" відбувся концерт-триб'ют Андрія Кузьменка (Кузьми Скрябіна).

Вдруге на сцені зібралися відомі українські виконавці, друзі Кузьми, щоб вшанувати його пам'ять. Цього разу великий концерт-триб'ют відбувся у Львові, зважаючи на важливість Львівщини та Львова у житті Кузьми і вплив «малої батьківщини» співака на його формування як особистості.

На сцену "Арени Львів" вийшли із музикантами групи Скрябін також і колеги Андрія – Брати Гадюкіни, Святослав Вакарчук, Дмитро Шуров (Pianoбой), творче "дітище" Кузьми - «Пающіє Труси», Олександр Пономарьов, Наталія Могилевська, Андрій Хливнюк, LOBODA, Олександр Положинський, Тарас Чубай, Женя Галич (O.Torvald), Фагот (ТНМК), Марія Бурмака, Віктор Павлик, Арсен Мірзоян, Віктор Бронюк (ТІК), Тарас Тополя (Антитіла), Олег Собчук (С.К.А.Й.), які виконали близько 30 композицій Скрябіна.
Стадіон "Арена Львів" був вщерть заповнений, близько 40 тисяч шанувальників творчості Кузьми з'їхались практично з усієї України, зокрема, і з Волині. Білети були розкуплені ще задовго до події.
Розпочала концерт Руслана піснею "Ти ще відкриєш очі", яку вона написала одразу після загибелі Андрія. Співачка попросила шанувальників Кузьми ніколи не казати, що він "був".

"Він є і зараз стоїть на сцені разом з нами", - мовила Руслана.

Соліст гурту "Тартак" Сашко Положинський був своєрідним ведучим концерту. Він сказав, що це не концерт артистів, які виходять на сцену. "Це концерт Кузьми, концерт його слів, його думок. Це концерт його мрії", - поділився музикант.

Співачка Марія Бурмака вважає, що концерт у Львові - дуже важливий, адже це Батьківщина Андрія, тут його батьки. "Київ - це місто, в яке він приїхав і підкорив, а Львів - його рідне місто, тому важливо, всім нам важливо, щоб цей концерт тут відбувся. Я думаю, що Андрій дуже хотів би, щоб його сольний концерт пройшов саме тут. Всі музиканти, які виконують пісні Кузьми, дуже відповідально і з хвилюванням віднеслись до своєї ролі, я так само дуже хвилююся", - розповіла співачка.

Як розповіли на прес-конференції музиканти гурту "Скрябін", вони планують і надалі організовувати подібні концерти. Наступним містом, де пройде такий захід, можливо стане Харків.

Також колеги Кузьми поділились планами щодо майбутнього самого гурту: проект "Скрябін" існуватиме.

"Це буде група "Скрябін" і окремий якийсь персонаж, окремий вокаліст. Тобто це буде Женя Толочний чи Женя Галич, загалом - Скрябін і друзі", - повідомили музиканти.

Оксана ФЕДОРУК, ВолиньPost

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ВІЧНА ПАМ'ЯТЬ!!!!!
Відповісти