Міністерство оборони Фінляндії звинуватило ВПС Росії в порушенні повітряного простору

Міністерство оборони Фінляндії звинуватило ВПС Росії в порушенні повітряного простору
Міністерство оборони Фінляндії заявило, що літак ВПС Росії порушив повітряний простір країни.

Повідомляє Дзеркало Тижня.

Цей літак був ідентифікований оборонним відомством Фінляндії як транспортний літак ВПС РФ Іл-76. Він був помічений на південь від міста Порвоо. Гельсінкі повідомляють, що цей інцидент буде розслідувати прикордонна служба Фінляндії.

Раніше повідомлялося, що Міноборони Фінляндії збирається ввести прискорену мобілізацію резервістів у зв’язку з кризою в Україні і новою обстановкою в області безпеки в Європі. Американське видання Wall Street Journal ще в січні писало, що Фінляндія торгує з агресивною Росією і готується до можливої війни. На відміну від країн Балтії, Фінляндія дотримується своєї звичної політики позаблоковості і не хоче приєднуватися до НАТО.

В цей же час, Гельсінкі готується до можливої війни. Поки західні країни скорочували свої військові бюджети, Фінляндія продовжувала збільшувати витрати на армію. Зокрема, країна посилила свій арсенал, закупивши крилаті ракети в США. У червні ж видання Newsweek повідомляло, що Фінляндія проведе першу тренувальну бомбардування за 70 років. Крім того, в березні повідомлялося, що у Фінляндії побоюються опинитися під ударом в разі конфлікту Росії з НАТО.

«Якщо в теорії конфлікт виникне, мені важко уявити, що Росія буде поважати військовий нейтралітет Фінляндії настільки, що не ступить на її територію. Складно повірити, що вони поважали б в цій ситуації Фінляндію», – заявив міністр оборони Фінляндії Карл Хаглунд.

Також на початку року стало відомо, що Росія перекинула солдатів на кордоні з Фінляндією. Російські Збройні сили почали активно відновлювати стару радянську військову базу в Карелії, від якої до найближчого фінського міста 60 кілометрів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Міністерство оборони Фінляндії звинуватило ВПС Росії в порушенні повітряного простору
27 червень, 2015, 07:19