На Волині відкрили ФАП, що обслуговуватиме аж 14 сіл

На Волині відкрили ФАП, що обслуговуватиме аж 14 сіл
У мешканців Піщаного — свято. У селі з’явилася можливість швидко отримати медичну допомогу.

Про це повідомляє ВОДТРК.

Раніше, якщо траплялося лихо — серце прихопить, гіпертонічний криз, біда в побуті чи ДТП — мешканці самотужки добиралися до найближчого медзакладу. Тепер послуги надаватиме бригада екстреної медичної допомоги.

“Від районного центру далеко. Дороги погані. Доїхати важко. А в нашому селі протягом трьох діб кожного дня була якась травма. Були переломи, вивихи. І як доставити хворого? Особисто я, скажу відверто, і люди не дадуть збрехати, дуже часто відвозив людей хворих, з травмами, з пологами до Камінь-Каширського”, — розповів житель Піщаного.

Нині в розпорядженні бригади — оснащений автомобіль, необхідні медпрепарати. Також у місцевому ФАПі облаштована кімната, де чергують медики.

“Екстрена допомога — це найперша, найнеобхідніша допомога, яка надається хворій людині. Оскільки дороги у нас дійсно дуже погані і доїхати в те, чи інше село важко і довго, то чим більше буде таких пунктів бригади екстреної медичної допомоги, то тим краще. Цей пункт буде обслуговувати 14 сіл: Піщане, Верхи, Житнівка, Стопива, Оленіно, Поровне, Тоболи, Голоби, Полиці та інші. Дороги там теж погані, але будемо старатися доїжджати якнайшвидше”, — зазначила старший фельдшер бригади Людмила Смаль.

Початок роботи бригади екстреної медичної допомоги піщанці ознаменували концертом. Благословив ініціативу місцевий священик. Жителі села тішаться, що тепер їм є до кого звернутися в екстрених ситуаціях. Щоправда, сподіваються, що таких випадків буде якнайменше.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Нужное дело открыть ФАП. Дай Бог здоровья и выдержки селянам.
Відповісти
було їх закривати...
Відповісти
Останні новини
На Волині відкрили ФАП, що обслуговуватиме аж 14 сіл
02 липень, 2015, 17:38