Громада села Зміїнець, що під Луцьком, виступила проти будівництва дев'ятиповерхівки

Громада села Зміїнець, що під Луцьком, виступила проти будівництва дев'ятиповерхівки
Жителі Зміїнця переконані, що забудова незаконна й обіцяють пройти всі інстанції аби зупинити будівництво дев'ятиповерхівки.

У четвер, 9 липня, надвечір, громада села Зміїнець, що поблизу Луцька, зібралась на місці нещодавно викопаного котловану, де мають будувати дев'ятиповерхівку. Представники від забудовника на зустріч не прийшли.

Проте люди на місці почали збирати підписи проти забудови, адже вважають, що вона незаконна, а також обурені тим, що з ними ніхто не радився і не питав чи вони не проти.

«Рити котлован почали три дні тому, ми прийшли з роботи в понеділок і бачимо – паркан стоїть. В нас і так є проблеми з водопостачанням, а якщо тут поставлять насоси, то взагалі відбір піде з центрального водогону і тоді вода пропаде. Ми знаємо, що замовником виступає Прокуратура Волинської області, бо виконроб показував нам проекти», - розповідає представник громади села Зміїнець Ірина.

Люди кажуть, що в будівельному паспорті, який вивішений на паркані, не висвітлена вся інформація, а саме там немає ні замовника, ні дозвільних документів на підставі яких здійснюється це будівництво. Також мешканців обурює й те, що забудовники не врахували ні особливостей інфраструктури, ні проблем з водопостачанням, ні проблем з транспортною розв'язкою, оскільки звідти до міста можна доїхати лише однією маршруткою.

Також на збори громади на місце будівництва запрошували секретаря Маяківської сільради, оскільки сільського голови немає, однак, за словами громади, вона не приїхала, пояснюючи це тим, що їй немає на це часу.

«Ми вже залишили запит в облдержадміністрації і нам обіцяли розібратись і надати відповідь згідно закону «Про інформацію» через 15 - 45 днів, бо ця проблема потребує додаткового розслідування. Проте за 45 днів можуть взагалі збудувати тут будинок», - додала Ірина.

Натомість громада села Зміїнець вирішила зібрати підписи всіх, хто проти будівництва і у понеділок, 13 липня, віднести лист з підписами в Луцьку районну державну адміністрацію.

Мешканці Зміїнця кажуть, що якщо це буде необхідно, то звернуться у всі можливі інстанції, щоб розібратися з цією забудовою в їхньому селі.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Гордей якщо б міг то 20 ти поверхівку збудував!
Відповісти
і в підгайцях такеж у центрі села, тільки люди мовчать і навіть паспорта будіництва не вимагають, бо бояться
Відповісти
Ха!Заждіть-заждіть,після децентралізації навколишні села ще й не таке чекає.Це тільки квіточки.Жидичани виступили проти об"єднання з Луцьком,то сільрада неугодним зразу ж повістки до війська роздавати почала.Особисто ківерцівський воєнком вручав по хатах.Що то значить море землі дармової біля Луцька.
Відповісти
Так це ж формально Зміїнець, а насправді давно вже Луцьк, так що не парьтеся)))
Відповісти
влада це бізнес мало того що мають спішать примножити.нас в АТО допоки необєднаємось буде і далі беспрідел.
Відповісти
сміттєпереробний завод треба поставити)))
Відповісти
Це та ділянка яка межує з 13 школою?
Відповісти
Останні новини
Громада села Зміїнець, що під Луцьком, виступила проти будівництва дев'ятиповерхівки
11 липень, 2015, 19:08