В Україні почала діяти нова редакція закону «Про прокуратуру»

В Україні почала діяти нова редакція закону «Про прокуратуру»
У вівторок, 14 липня, Верховна Рада зробила ще один крок до відповідності європейським юридичним та правовим нормам. Вона зняла з розгляду "старий" законопроект щодо вдосконалення роботи прокуратури і тим самим дала зелене світло його оновленій версії, котру називають президентською, оскільки вона підготовлена фахівцями АП.

Про це повідомляє Gazeta.ua.

Законом передбачається створення нової системи органів прокуратури, а саме: Генеральна прокуратура, регіональні прокуратури, місцеві прокуратури, військові прокуратури та Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

Підбором кадрів в систему органів прокуратури буде займатися кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів, члени якої будуть призначатися всеукраїнською конференцією працівників прокуратури.

Законом передбачається, що основними органами прокурорського самоврядування є Всеукраїнська конференція працівників прокуратури і Рада прокурорів України.

На адміністративні посади в Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру 4 людини призначатиме Рада прокурорів і 7 - Верховна Рада.

Крім того, відповідно до закону, загальна чисельність співробітників органів прокуратури становить 15 тис. чоловік із зменшенням кількості прокурорів з 1 січня 2018 року до 10 тис.

Відповідно до закону, прокуратура позбавляється функції загального нагляду.

Повноваження прокуратури у сфері суспільних відносин, не пов'язаних з кримінальним судочинством, обмежуються виключно її можливістю здійснювати дії по представництву інтересів громадянина або держави в суді.

Як наслідок, органи прокуратури позбавляються повноважень щодо безпосереднього втручання у діяльність громадян, приватних підприємств і організацій поза сферою кримінального провадження.

Як повідомлялося раніше, 21 квітня парламент відстрочив набуття чинності нової редакції закону "Про прокуратуру" до 15 липня.

14 жовтня 2014 Рада прийняла новий закон про прокуратуру.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
В Україні почала діяти нова редакція закону «Про прокуратуру»
15 липень, 2015, 12:30