Медикам та освітянам збільшили трудовий стаж для виходу на пенсію

Медикам та освітянам збільшили трудовий стаж для виходу на пенсію
Кабмін збільшив стаж, необхідний для виходу на пенсію співробітникам освіти, охорони здоров'я та соціального захисту.

Про це йдеться в постанові уряду №529 від 29 липня, - повідомляє Gazeta.ua.

Таким чином, стаж збільшено на 5 років - до 30 років з 1 квітня 2024 року.

Постановою передбачено, що пенсії за вислугу років співробітникам освіти, охорони здоров'я та соцзахисту (співробітники інтернатних закладів та медичних відділів протезних підприємств) встановлюються за наявності спеціального стажу за станом на 1 квітня 2015 не менше 25 років.

Після 1 квітня стаж, який необхідний для отримання пенсії, збільшується на 6 місяців щороку, поки з 1 квітня 2024 не досягне 30 років.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Отже, і зараз влаштуватися на роботу випускникам важко, далі буде ще гірше. В школах старпери, яки ще вивчали "історичні постанови" пленумів і зїздів ЦК КПРС. Чому вони можуть навчити? Компютери вони бояться як нечиста ладану. Завчили пару формул, а мозок розвивати не можуть, бо в самих немає.
Відповісти
+1
за лікарів і взагалі мови нема
сидять старпери, анатомію-патанатомію, іншу фіґню непотрібну знають
молодим активним інтернам до операційного стола добитися зась
Відповісти
шкода молоді! в любомльському районі десять директорів-пенсіонерів по віку які і не думають звільняти трон. сидять собі і не думають про молодих а діти на заробітки ідуть...... чому керівництво району не ставить питання про їх звільнення? на їх би місце пішли би вчителі тоді ще були б години вільні нові місця шановні директори йдіть на години вас же не звільняють з рооти , дайте молоді дорогу: барило л.а.,
ващук т.к.
мушкет о.а.
савош а.і.
та інші.... дайте і нашим дітям стати на роботу ...
Відповісти
30 років бути вчителем можна бути. Але є таке поняття як професійне вигоряння. 30 років - це багато. Є люди яким після 15 років треба йти зі школи.
Відповісти
вірно сказано! найбільш цікаво що такі люди пенсіонери не розуміють що їм пора йти на відпочинок. так у любомльскому райво кажуть що начальник має намір повернути на ро боту пенсіонерку 65 років від дати народження, яку змушений був під тиском суспільства звільнити. ні ін ні вона совісті не мають. шкода дружину начальника , така мудра жінка,а ця 65 річна бабуся всім розказує про свої колишні чи теперішні інтимні стосунки з цим поважним чоловіком- начальником райвно. це ж треба попасти в таку залежність від цією відьми щоб і зараз мріяти про те аби повернути її на роботу.
Відповісти
Працюючи учителем 24 роки, останнім часом помічаєш,що більше проблем не від старих дучителів,а молоді.Адже в радянські часи у вчителі йшли кращі учні,а зараз той,хто більше нікуди не може влаштуватися.Приходять у школу з дітьми контакту знайти не можуть,в одному слові роблять по з помилки. Так що одного володіння комп'ютером для учителя мало.Багато немолодих учителів оволоділи компт'юром на достатніому рівні. Але погоджуюся-при добросовісному виконанні своїх обовязків у наш час з масовими безкінечними перевірками,конкурсами,звітами більше 25 років вчитель не протягне.Особисто я збиралася допрацювати 25й рік ійти зі школи.але.... А до учителя - пенсіонера повинні бути такі вимоги,як і до інших,а можливо і більші адже він отримує і пенсію,і заробітну плату.Інколи трапляєтьсяЩо такі лиди займають позицію -я на пенсії,що ви від мене хочете.
Відповісти
Лукавити, коллега. "Адже в радянські часи у вчителі йшли кращі". Таке ствердження Ви не можете робити оскільки самі тоді не працювали. Ви віпускник 91 року, оскільки стаж 24 роки. Ви не можете порівнювати-бо не знаєте. А я скажу з власного досвіду-в школи їшли невдахи-яки краще не могли влаштуватися. Щодо стажу-в психіатрів навіть є таке формулювання-профессійна деформація. По іншому-10 років педстажу-це вже діагноз. Звільняти старперів треба. Хай молодь працює. А триньдеть-"Яки ми були гарні, а яка мольдь погана"- це вже старчеськи ідіотізм.
Відповісти
Написала коментар,а потім побачила,що це сайт Волинь Post.Я не маю ніякого відношення до освіти на Волині,оскільки працюю на Черкащині,але з ваших коментарів склалося враження,що у вас нв Волині засилля учителів -пенсіонерів.А я думала,що в прикордонних областях роботу знайти легше.
А добродію Степану хочу відповісти.що пишучи,що в радянські часи у вчителі йшли кращі я мала на увазі, що у педагогічні вузи вступали учні,які мали хороші оцінки.А зараз абітурієнти з кращими балами обирають престижніші навчальні заклади,а в педуніверситети здебільшого студенти з середнім рінем.Фаховий рівень падає,як і сама якість освіти.Так в чому тут "старчеський ідіотизм".Я зовсім не хотіла образити молодь.Я тільки буду рада,коли до школи потягнеться розумна,креативна молоь.Однак констатую факт,що останні роки одну молодь розраховують,бо не може знайти контакту з дітьми.Мені,як класному керівнику приходиться ходити на уроки наводити дисципліну та вирішувати конфліктні ситуації,інші не витримують пресингу і самі звільнятюься.
Відповісти
Останні новини
Медикам та освітянам збільшили трудовий стаж для виходу на пенсію
03 серпень, 2015, 17:30