Для української енергетики міжнародні експерти розробили план заходів

Для української енергетики міжнародні експерти розробили план заходів
Група міжнародних експертів розробила для України план заходів в енергетичній сфері, 25 пунктів з якого необхідно здійснити до кінця місяця. Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк доручив Міненерговугілля подати відповідні рішення на розгляд уряду вже 5 серпня.

Повідомляє Укрінформ.

Відповідне доручення глава КМУ дав на засіданні антикризового енергетичного штабу в понеділок, передає прес-служба уряду.

«У плані заходів передбачена 41 дія, з яких 25 заходів повинні бути виконані в серпні. До 15 серпня повинні бути зроблені серйозні підрахунки - починаючи з балансу і закінчуючи конкретним прогнозом, хто що і як буде завозити», - сказав Яценюк.

Він наголосив, що вимагає від Міністерства енергетики та вугільної промисловості завтра внести на розгляд уряду рішення щодо виконання цих 25 пунктів: «У середу за невідкладною процедурою вони будуть проголосовані».

Яценюк повідомив, що на прохання уряду для аналізу ситуації в енергетичному секторі в Україні протягом місяця працювала міжнародна експертна місія, яка складається з 26 експертів, 14 з яких представляють уряди Сполучених Штатів Америки, Канади і Європейського Союзу.

Яценюк висловив вдячність урядам семи країн «за те, що вони надіслали фахових експертів, які підготували, напевно, один із найбільш грунтовних звітів щодо стану українського енергетичного сектору за останні два десятки років».

«У минулому році ми зиму пройшли. І також не без допомоги наших західних партнерів, які нам давали рекомендації, що були прийняті Кабінетом Міністрів України. В цьому році, вважаю, ситуація набагато більш складна, ніж у минулому», - наголосив він.

Глава уряду підкреслив, що згідно зі звітом, «є два сценарії - поганий і дуже поганий»: «Поганий - при мінус 5 градусах за Цельсієм, а дуже поганий - при мінус 20. Відповідно до експертного звіту, вугілля марки А і Г не вистачає при мінус 5 градусах - 7 мільйонів тонн, при мінус 20 - 11 мільйонів тонн».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Для української енергетики міжнародні експерти розробили план заходів
04 серпень, 2015, 01:04