Луцький гуртожиток може лишитися на зиму без опалення. ВІДЕО

Луцький гуртожиток може лишитися на зиму без опалення. ВІДЕО
Мешканці гуртожитку за адресою вул. Шевченка, 37а скликали збори біля свого будинку, аби обговорити найбільш актуальну для них проблему - як пережити зиму без опалення, - повідомляє "Під прицілом".

Начальник відділу по експлуатації житлового фонду департаменту житлово-комунального господарства Луцької міської ради Юрій Крась розповів, що раніше у будинку було централізоване опалення, проте зараз обладнання демонтують. Тож мешканці гуртожитку змушені шукати способи зігріти свої квартири самотужки.

Держслужбовець показав листа підписаного директором ПАТ «Електротермометрія» Юрієм Малихіним в якому повідомлялось, що підприємство немає наміру укладати договір з ДКП «Луцьктепло» про забезпечення теплопостачання будинку по вул. Шевченка, 37а, протягом опалювального періоду 2015-2016 р. В листі також йдеться про те, що згідно з планом підготовки підприємства до осінньо-зимового періоду обладнання, яке використовувалось для забезпечення теплом даного будинку, буде демонтоване та використане для потреб ПАТ «Електротермометрія».

Юрій Крась довів до відома людей, що Луцька міська влада може лише виробити проектну документацію на переобладнання опалювальної системи будинку з централізованої на індивідуальну. Облаштовувати ж свої оселі котлами - людям доведеться самотужки, за власні кошти.

Мешканці гуртожитку нарікають на те, що їм і раніше доводилось платити за «холодні батареї», адже тепло за яке вони справно сплачували постачалось не належним чином, а тепер опалення зовсім «відріжуть». Дехто висловив розуміння того, що роботи з переобладнання все одно потрібно виконати, але не у час коли в країні війна і в населення скрутний фінансовий стан.

Лучани розгублені, адже у будинку проживає багато пенсіонерів, які не мають фінансової можливості придбати дороговартісне обладнання, та оплатити монтажні роботи. На питання, чи може міська рада допомогти вийти зі скрутної ситуації, Крась лише розводить руками. Мовляв держава компенсує 40% коштів лише при зведенні твердопаливної котельні.

Держслужбовець порекомендував пенсіонерам звертатись по допомогу до своїх дітей, або складати договори довічного утримання з відповідними організаціями.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Луцький гуртожиток може лишитися на зиму без опалення. ВІДЕО
07 серпень, 2015, 12:27