Суд не розглядатиме кримінальну справу проти волинського бійця. ВІДЕО

Суд не розглядатиме кримінальну справу проти волинського бійця. ВІДЕО
Володимир-Волинський міськрайонний суд не буде розглядати кримінальну справу проти артилериста 14-ї механізованої бригади Віктора Котика, адже суддя Леонтій Канівець повернув обвинувальний вирок прокуратурі.

Про це стало відомо у понеділок, 21 вересня, під час підготовчого засідання у розгляді справи проти бійця, повідомляє Громадське.Волинь.

Віктор Котик – ледь вибрався із славнозвізного Іловайського котла. Щоправда, не одразу. Спершу його чекав триденний полон, а тоді обмін на бойовиків. Віктор був мобілізований у квітні 2014 року. З того часу став артилеристом у армії. Проте, під час полону про таке говорити було – зась. Згодом після повернення додому його нагородили пам’ятним знаком за «Воїнську доблесть». А потім принесли йому повідомлення про підозру. Мовляв, проти нього порушена кримінальна справа за фактом самовільного покидання військовї частини. Його звинуватили у порушенні ч. 3 ст. 407 Кримінального Кодексу України.

Його захисник, адвокат Василь Нагорний одразу ж на підготовчому засіданні подав до суду клокоптання про повернення обвинувального вироку до військової прокуратури, адже останній оформлений із значною кількістю порушень і відсутністю повної доказової бази, тому з його погляду й не може розглядатися у суді. Суддя Леонтій Канівець через годину роздумів прийняв рішення клопотання задовольнити. Військовий прокурор Олександр Левчук заявив, що у прокуратурі будуть готувати новий обвинувальний акт Котику.

Підтримати бійця прийшли і його бойові побратими. Кажуть, що це абсурдна ситуація, коли солдата держава нагороджує, а потім хоче зробити злочинцем.

Втім, обвинувачений – не один, хто після смертельних котлів повернувся додому і став підозрюваним державою. Таких бійців десятки, – розповідає Василь Нагорний. Сам Віктор Котик не багатослівний, тож розповідати про свій бойовий шлях та військову частину не дуже бажав. Втім, стає відомо, що тоді, після Іловайська, хлопці поверталися у військову частину, та там їх ніхто не чекав і ніхто не віддавав жодних наказів. Так, вони чекали кілька місяців, поки до частини із них не прийшли повістки у військову прокуратуру.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
олександра левчука в зону ато......бо ці військові прокурори вже перегинають палицю по повній...
Відповісти
олександра левчука в зону ато......бо ці військові прокурори вже перегинають палицю по повній...
Відповісти
Останні новини
Суд не розглядатиме кримінальну справу проти волинського бійця. ВІДЕО
22 вересень, 2015, 08:26