У Волинській обласній бібліотеці для юнацтва на читачів чекає «Книга-інтрига». ФОТО

У Волинській обласній бібліотеці для юнацтва на читачів чекає «Книга-інтрига». ФОТО
До Всеукраїнського дня бібліотек обласна бібліотека для юнацтва проводить акцію «Книга-інтрига»: читачі можуть принести до бібліотеки не менше двох цікавих книг з власної бібліотеки та отримати книгу популярного сучасного українського автора.

Юнацька бібліотека є одним із значимих осередків культурного життя Луцька. Працівники бібліотеки не лише обслуговують читачів у бібліотеці, а й проводять цікаві заходи, якими заохочують до читання, ініціюють і беруть активну участь у благодійних акціях.

Цьогорічним заходом, покликаним зацікавити лучан сучасною українською літературою, є акція «Книга-інтрига». Вона полягає в можливості обміняти кілька прочитаних книг з власної бібліотеки на нову книгу. Назву акція отримала через цікаву особливість. Всі книги, які бібліотека мінятиме на прочитані книги читачів, будуть загорнуті в однаковий непрозорий папір. Розгорнути і дізнатися, що то за книга, можна буде лише після того, як бібліотекарі оформлять до книжкового фонду книги з бібліотеки читача. Відтак до останнього моменту людина не знатиме, яку книгу отримає.

Неодмінною умовою обміну є гарний, непотріпаний вигляд прочитаної книги. Адже клеєна, потерта книга, хай навіть і цікава, не прослужить довго читачам бібліотеки.

Вся література, придбана для проведення акції, була внесена в перелік найбільш затребуваної у бібліотеці. Це книги сучасних українських письменників та поетів: Всеволода Нестайка, Ліни Костенко, Андрія Кузьменка (Кузьми Скрябіна), відомих волинських авторів Надії Гуменюк і Володимира Лиса та інших цікавих авторів.

Акція із обміну книг з домашньої бібліотеки на нові книги стартує 5 жовтня і триватиме, поки остання книга-інтрига не знайде свого власника.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Волинській обласній бібліотеці для юнацтва на читачів чекає «Книга-інтрига». ФОТО
01 жовтень, 2015, 12:09