Стартував набір до кіберполіції України

Стартував набір до кіберполіції України
МВС оголосило про набір до нової кіберполіції. Презентація проекту відбулася за участю Прем'єр-міністра Арсенія Яценюка та міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми сьогодні оголошуємо набір до нової поліції», - сказав Аваков, додавши, що на останньому засіданні Кабміну було ухвалене рішення про створення департаменту кіберполіції.

Як зазначив міністр, загалом у кіберполіції служитимуть 400 осіб. З них 187 - спеціалісти, які наразі працюють у відповідному департаменті МВС і пройдуть необхідну атестацію, 230-250 осіб планується набрати шляхом конкурсного відбору, у тому числі на 39 посад спеціальних агентів.

Заробітна плата спеціалістів високого класу - так званих спецагентів - становитиме 25-30 тис. грн, оплата праці всіх інших співробітників кіберполіції - від 6 тис. грн.

Кандидати повинні мати технічну освіту, володіти англійською мовою та мати знання чинного законодавства в сфері правоохоронної діяльності.

«Ми повинні створювати свою поліцію, яка захистить громадян від того, що їхні персональні дані можуть бути отримані злочинцями; яка захистить органи державної влади, органи безпеки від того, що терористичні організації чи країни, які воюють з Україною, у першу чергу РФ, можуть добратися до наших баз даних і отримати відповідні відомості», - наголосив Яценюк.

За його словами, у рамках роботи кіберполіції одним з основних елементів є захист інтелектуальних прав власності.

Говорячи про майбутніх інспекторів кіберполіції, глава уряду зазначив, що українські ІТ-фахівці є одними з найкращих у світі. «Прикро, що запит на таких фахівців всередині України не такий високий, як має бути», - додав Яценюк.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.