Волинські танкісти відійшли з передової. ФОТО

Волинські танкісти відійшли з передової. ФОТО
У рамках реалізації положень Мінських домовленостей українські військовослужбовці на Донецькому напрямку завершили перший етап фактичного відведення військової техніки та озброєння на відстань не менше 15 кілометрів від лінії розмежування. Зокрема, у визначенні райони зосередження протягом однієї доби були відведені танки.

Про це інформує прес-служба 14 омбр у мережі facebook.

Як зазначають самі танкісти, такому розвитку подій вони не дуже раді і залишають передові позиції неохоче. Тим не менш, як військові люди готові виконати будь-який наказ, в тому числі – у разі порушення російсько-терористичними угрупуваннями домовленостей блискавично повернутися назад та дати гідну відсіч ворогу.

Так, наприклад, Андрій проходить службу у танковому підрозділі 14-ї окремої механізованої бригади командиром танку. Він не приховує своїх переживань з приводу відходу від лінії розмежування та обіцяє у разі потреби швидко повернутися на передову.

- Свою бойову машину ми називаємо «Зевсом», адже якщо хтось не хоче з нами мирно жити, то ми йому відправимо декілька «блискавок», - посміхаючись говорить Андрій. – Поїхати звідси дуже просто, втім ми переживаємо щоб нам не довелося швидко повертатися. У нас до них довіри немає, дуже багато брехні вже було.

Екіпаж на цьому танку служить не так давно, однак сама бойова машина побувала у багатьох найгарячіших точках АТО, і своє грізне ім’я виправдовувала не раз.

Командир танкового взводу з позивним «Макар» до свого підрозділу повернувся нещодавно. Він проходив лікування та реабілітацію після поранення, яке він отримав ще в минулому році в Луганській області. За словами військовослужбовця, перше, що його здивувало так це тиша, яка сьогодні є на передових позиціях.

- Зараз ситуація дуже помінялася, немає тих обстрілів, - ділиться своїми думками «Макар». – Раніше не було жодного дня без інтенсивних обстрілів з важкого озброєння. Після приїзду не потрапляв під жоден обстріл, аж не звично.

Сам «Макар» родом з Волині, він військовослужбовець за контрактом, і в минулому році брав участь в боях за Рубіжне, Сєверодонецьк, Лисичанськ. Він не проти того, щоб відвести танки, адже з огляду на стабілізацію ситуації така можливість є. Втім, військовослужбовець мало вірить в те, що бойовики теж відведуть всю свою техніку.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: АТО, 14 омбр
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
так і їдуть додому...
Відповісти