У Луцьку відбувся вишкіл історичного фехтування. ФОТО

У Луцьку відбувся вишкіл історичного фехтування. ФОТО
Ідея лицарства - одна з провідних ідей справжнього пластування, яка плекає у підростаючого покоління дух воїнства, честі та обов'язку перед батьківщиною. Саме тому тематикою пластунського вишколу було вибрано історичне фехтування як практичну складову воїнського ремесла середньовіччя.

Вишкіл "Ландскнехт" пройшов дуже атмосферно, адже проходив він в Замку Любарта, пишуть організатори у спільноті Пласту.

Автентичності вишколу надало і те, що провід та інструктори були в справжніх середньовічних костюмах або вміло поєднали їх з звичайним пластовим одностроєм.

В ході програми Лицарі розказали як і про свої костюми, так і про обладунки різних типів, а також про зброю якою користувались в середньовіччі. Частина зброї та принципи поводження з нею були наочно продемонстровані на вишколі, тож кожен бажаючий міг випробувати її в ділі. Окрім цікавих гутірок були і практичні заняття по історичному фехтуванню. Закінчили перший день вишколу смачною вечерею та ватрою на березі річки Стир.

Другий день вишколу був не менш цікавий та насичений: гутірка про середньовічні музичні інструменти та неперевершена гра на них, справжня середньовічна гра, а також зустріч з Козацько-Стрілецьким Братством, які продемонстрували озброєння козаків від часі Січі до сучасності. Пізніше відбувся майстер-клас із стрільби з лука та арбалета.

На закінченню вишколу відбувся турнір з фехтування в номінації "Щит-Меч", де лаври переможця і подарунок отримав Ілля Ткаченко з к.ч.9 ім.Василя Стуса.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку відбувся вишкіл історичного фехтування. ФОТО
30 жовтень, 2015, 17:24