Волинські студенти зустрілись із відомим письменником. ФОТО

Волинські студенти зустрілись із відомим письменником. ФОТО
В День української писемності та мови відбулася зустріч волинського письменника Івана Корсака зі студентами Східноєвропейського національного університету ім. Лесі Українки, Інституту філології та журналістики.

Автор повів мову про свої останні дві роботи – «Перстень Ганни Барвінок» та «Вибух у пустелі».

«Перстень Ганни Барвінок» - це жіночий роман про непросту долю Ганни Барвінок, її стосунки з Пантелеймоном Кулішем, – розповідав автор.

«Ті імена світять нам крізь мліч далеких років, і то не байдуже світло, що вихолонуло у більш ніж столітнім путі, воно зігріває й досі наші серця. Саме ці імена ставили українську літературу в один ряд з кращою європейською. Святі і грішні, великі в подвижництві своєму й кумедні у дріб’язку буднів, – мають перед нами постати такими, якими насправді були. І це не применшить їх величі…», - говорить автор.

«Вибух у пустелі» - роман про знакову українську родину Кістяківських, яка славні діла по собі полишила на кількох континентах. Георгій Кістяківський, головний герой роману, бере участь у розробленні атомної бомби, аби протистояти фашизму німецькому чи російському, а ще як науковий радник Президента США долучається до підготовки перших астронавтів для польотів на Місяць, розвитку балістики і так само має мужність сказати «ні» тому, що противиться його совісті чи цивілізаційному поступу людства.

Студенти задавали різні запитання автору – і непрості, і цікаві, і пов'язані із його журналістською діяльністю. Цікавилися, як Іван Корсак обирає нові історичні постаті для написання книги, чим мотивує свій вибір. Питали про те, чи стала в нагоді під час написання історичних романів його професійна діяльність, як журналіста, уже кілька десятків років. Чи пише зовсім нові матеріали, чи використовує матеріали набуті ще за радянських часів під час його роботи у газетах та ін.

Відповідями слухачі щиро цікавилися, бо їх хвилює майбутнє видавництв, адже планують теж займатися письменницькою діяльністю, видавничою, стати журналістами.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинські студенти зустрілись із відомим письменником. ФОТО
10 листопад, 2015, 14:54