Підприємствам компенсують зарплату мобілізованих працівників

Підприємствам компенсують зарплату мобілізованих працівників
В Україні здійснюється відшкодування підприємствам та організаціям середньомісячної заробітної плати за осіб, які були призвані під час мобілізації. Відповідна постанова Кабінету Міністрів України № 105 прийнята 4 березня 2015 року.

Про це повідомляє відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

Однак, нещодавно до зазначеного нормативно-правового акту внесені зміни. Зокрема, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 4 листопада № 911 вступив у дію новий порядок виплати компенсації підприємствам, установам, організаціям у межах середнього заробітку працівників, призваних на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період.

Детально про ці нововведення в ході оперативної наради 16 листопада поінформувала директор департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Оксана Гобод.

За її словами, внесено зміни до постанови в частині визначення категорій громадян, на які поширюється дія даного документу:

– Дія цієї постанови поширюється на громадян України, які, починаючи з 18 березня 2014 року, були призвані на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період; тих, хто з 8 лютого 2015 року був прийнятий на військову службу за контрактом у разі виникнення кризової ситуації, що загрожує національній безпеці, оголошення рішення про проведення мобілізації та (або) введення воєнного стану; громадян, які з 11 червня 2015 року були призвані на строкову військову службу, а також призвані на військову службу під час мобілізації, на особливий період та які підлягають звільненню з військової служби у зв’язку з оголошенням демобілізації, але продовжують військову службу у зв’язку з прийняттям на військову службу за контрактом.

Окрім того, для отримання компенсації з бюджету середнього заробітку підприємства, установи та організації подають щомісяця до 15 числа органові соціального захисту населення звіти про фактичні витрати на виплату компенсації з бюджету середнього заробітку працівникам за встановленою формою, погоджені районним (міським) військовим комісаріатом або військовою частиною, що здійснювали призов працівників на військову службу, в частині підтвердження призову та проходження військової служби.

Відтак, усі необхідні документи організації повинні подати не пізніше 15 грудня цього року.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Підприємствам компенсують зарплату мобілізованих працівників
17 листопад, 2015, 11:14