Небойові втрати значно перевершують бойові: трагедія у 14 бригаді

Небойові втрати значно перевершують бойові: трагедія у 14 бригаді
Загинули ще 5 бійців 14-ї бригади. Одного вбив ворожий снайпер. Трьох розстріляв п'яний хлопець із того ж таки батальйону, який теж убитий.

Про це повідомляє Інформаційне агентство Волинські Новини із посиланням на головного редактора сайту «Цензор.нет» Юрія Бутусова.

На жаль, небойові втрати значно перевершують бойові, - написав у він у Facebook.

До слова, стало відомо, що загиблі солдати родом з Вінницької, Волинської та Рівненської областей. Генштаб ЗСУ наразі відмовляється коментувати обставини, при яких загинули солдати. Кажуть, ведеться слідство.

Нагадаємо, 13 листопада у зоні АТО загинуло 5 військових. Згідно з даними керівництва ЗСУ, військові загинули в бою. Військові з передової розказали журналістам телеканалу ТРК Україна іншу версію: боєць 14 бригади повернувся з бою, розстріляв трьох своїх соратників і після цього застрелився сам.

Журналіст Юрій Бутусов повідомив, що трьох солдатів дійсно розстріляв їхній товариш, а його вбили вогнем у відповідь. Причина трагедії – алкоголь.

Юрій Бутусов повідомив у Фейсбуці про втрати на Донбасі: п’ять військових, двоє цивільних: «Ворожий снайпер не читав зведень про «перемир’я», і смертельно поранив нашого бійця. Цивільні підірвалися на міні. А решта... З п’яти військових – одна бойова втрата. Усі військові – з однієї механізованої бригади. Батальйон бригади недавно приїхав з полігону, не могли вони ще втомитися і перевтомитися... Алкоголь. Один солдат розстріляв трьох своїх товаришів по службі, і був убитий вогнем у відповідь».

Він зазначив, що про це не напише Генштаб. Такими трагедіями займається тільки військова прокуратура.

«Це результат системи комплектування армії, коли мобілізують всіх підряд, коли штати армії роздуті, і тому піхоту – основу армії – комплектують за залишковим принципом», – пише Бутусов.

Він наголошує, що такі трагедії відбуваються регулярно: «Влітку була аналогічна трагедія – четверо загиблих в елітній аеромобільній бригаді. Там не було алкоголю, просто раніше двічі судимий мобілізований десантник, перебуваючи в тиловому районі, де є всі блага цивілізації і комфорт, посварився з дружиною по телефону, і відкрив вогонь по товаришах».

«Не бойові втрати значно перевершують бойові, – пише Бутусов. – Вирішити проблему можна тільки шляхом відбору й шляхом підвищення якості сержантського і офіцерського корпусу. Шляхом професіоналізації армії і Нацгвардії».

Він наголосив, що системні проблеми вимагають системних рішень, яких немає, а у командування «одні браві рапорти»: «Ще б пак – адже діти призовного віку і брати Муженки і Назарова в передових частинах ніколи не служили і не служать, вони в тилу на безпечній і престижній службі».

«Алкоголіків і дурнів не переробиш. Але тверезо мислячі воїни повинні бути завжди на сторожі – алкогольна небезпека близько», – наголосив Бутусов.

По вчерашним потерям на Донбассе. Пять военных, двое гражданских. Вражеский снайпер не читал сводок о "перемирии", и см...

Posted by Юрий Бутусов on 15 листопад 2015 р.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: АТО, втрати
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Небойові втрати значно перевершують бойові: трагедія у 14 бригаді
19 листопад, 2015, 09:28
В зоні АТО загинув волинянин
19 листопад, 2015, 09:11