Луцькі волонтери ділились досвідом із учасниками «Волонтерського інкубатора». ФОТО

Луцькі волонтери ділились досвідом із учасниками «Волонтерського інкубатора». ФОТО
25 листопада в рамках проекту «Волонтерський інкубатор» відбулася зустріч учасників освітньої програми з досвідченими луцькии волонтерами – представниками Волинського координаційного центру допомоги учасникам АТО та студентами-волонтерами СНУ ім. Лесі Українки.

Ініціатори проекту – ГО «Переселенці Криму та Донбасу» за підтримки СНУ ім. Лесі Українки. Проведення реалізується за спільної підтримки Громадської ініціативи «Крим SOS» та фінансової підтримки «Stabilization Support Services».

Представниця волонтерів СНУ ім. Лесі Українки Світлана Мілінчук розповіла про те, що на базі університету існує своя «Школа волонтерів». Очолює її кандидат педагогічних наук, доцент кафедри соціальної педагогіки та педагогіки вищої школи Педагогічного інституту СНУ ім. Лесі Українки Надія Корпач.

Студенти беруть участь у різноманітних волонтерських акціях та проектах, пов’язаних зі збором коштів та допомогою учасникам АТО, допомогою пораненим бійцям (відвідування бійців у госпіталях), допомогою сім’ям загиблих героїв.

Допомагають студенти-волонтери і інвалідам, людям похилого віку, ветеранам, дітям-сиротам, хворим дітям. Також студенти СНУ ім. Лесі Українки постійно долучаються до проведення різноманітних соціальних проектів.

Керівник студентської «Школи волонтерів» Надія Корпач пояснила, що студенти не мають власних грошей для самостійної організації благодійних заходів, тому долучаються волонтерами до акцій та проектів, які влаштовують інші організації та фонди.

Представниця Координаційного центру допомоги учасникам АТО Юлія Білашук розповіла, що їхня організація зараз має три відділи: відділ логістики, відділ допомоги пораненим та відділ допомоги родинам загиблих бійців. Раніше у складі Волинського координаційного центру допомоги учасникам АТО існувало ще два відділи – юридичний відділ та відділ розшуку полонених та зниклих безвісті, – але вони зараз відділилися у окремі самостійні організації.

«Що до роботи відділу логістики, що займається матеріальним забезпеченням військових, то зараз ми частіше надаємо адресну допомогу, індивідуальні замовлення або замовлення від командирів. Це пов’язано із тим, що зараз звичайним людям стає все важче. Також, спираючись на те, що зараз держава забезпечує бійців усім необхідним, ми призупиняємо забезпечення мобілізованих бійців та більше допомагаємо демобілізованим» - зауважила голова Волинського координаційного центру допомоги учасникам АТО Інна Голдованська.

А попрацювати у двох останніх напрямках є над чим. Це і реабілітація поранених за кордоном, і збір коштів на їх лікування, і догляд у госпіталях, і матеріальна, моральна, гуманітарна допомога сім’ям загиблих, і лікування членів родини і ще багато іншого.

Активісти координаційного центру забезпечують дітей загиблих бійців теплим взуттям, одягом, памперсами, необхідними речами до школи, піклуються про іхній літній відпочинок та оздоровлення. Кошти на потреби захисників країни та їх сімей волонтери збирають найрізноманітнішими способами: виставляють лоти виробів хенд-мейд на закордонних аукціонах, розставляють скриньки, збирають кошти на акціях. Дуже добре співпрацює з волонтерами українська діаспора з Канади, Італії, Німеччини, долучаються спонсори та різні фонди.

Крім обміну досвідом, учасники зустрічі обсудили можливі варіанти співпраці та обмінялися контактами.

Нагадуємо, метою проекту «Волонтерський інкубатор» є популяризація волонтерського руху серед молоді Волинської області та міста Луцьк, залучення нових волонтерів, надання необхідних теоретичних знань і практичних навичок, які дозволять розширити можливості волонтерської роботи. Під час проекту студенти отримають базові знання з деонтології, першої медичної допомоги, психології, юриспруденції, а також основні практичні навички для роботи з воїнами АТО та членами їхніх родин, інвалідами, сиротами та іншими вразливими категоріями населення.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Скільки Вас вже наплодилося тих координаційних Центрів.... Голова кругом йде. А на Привокзальній, що за Центр??? Якісь інкубатори, навчання, балачки, піаристика, а де ж реальна (фізична, практична допомога). Волонтери дружньо рвонули в депутати : Балицький, Зінкевич, Панасюк, Курстак, Безпятко, список можна продовжувати. А що Схід закінчився... Перемогли...
"...надання нових теоретичних знань і практичних навичок, розширення можливостей волонтерської роботи!" Ви хоч самі розумієте, що городите. Зібрали необхідне, сіли в бус і на Схід, віддали бійцям, повернулися і далі збираєте. А бла-бла-бла вже є кому в депутатах займатися. Костіку та Льошику, правда???
Відповісти
Останні новини
Луцькі волонтери ділились досвідом із учасниками «Волонтерського інкубатора». ФОТО
26 листопад, 2015, 14:26