Клондайк Волині: як жити далі місцевим мешканцям. ВІДЕО

Клондайк Волині: як жити далі місцевим мешканцям. ВІДЕО
Поки ліси Рівненщини і Волині потерпають від старателів, а народні депутати все ніяк не приймуть закон про бурштин, у селі Галузія Маневицького району роблять перші кроки із узаконення видобутку сонячного каміння, - інформує Громадське.Волинь.

Зокрема, офіційно зареєстрували громаду, яка готова добиватися отримання дозволів на розробку родовища бурштину на своїй території.

Сільський голова Іван Шпак каже: «Зареєстрували громадську організацію, отримали печатку, а тепер ждемо від обласних депутатів і Верховної Ради подальших дій. Ми тут по грошах ходимо, а навіть не маємо грошей на те, щоб виписати періодичну пресу».

Мешканці Маневицького району втомилися від того, що у лісі гудуть помпи і час від часу чути постріли. У лісах – блокпости, що їх пильнує Національна гвардія. Тут кожного можуть перепинити, щоб обшукати авто і перевірити документи.

«Якби це все узаконили, то, може, і я б копала собі якусь ямку, – розповідає місцева мешканка, – а так, я ж не тікатиму. Розрили те все. Чого вони не приймуть того закону. Комусь, напевне, не вигідно..»

Що думають з цього приводу волинські нардепи. Дивіться у поданому сюжеті.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Клондайк Волині: як жити далі місцевим мешканцям. ВІДЕО
11 грудень, 2015, 03:45