На Волині відпочили діти із зони АТО

На Волині відпочили діти із зони АТО
21 дитина із прифронтового міста Димитров Донецької області завітала на Волинь у рамках програми «Схід і Захід разом».

На кілька днів учні забули про страхіття війни і насолодилися передноворічним відпочинком на волинській землі. Програма їх перебування − насичена, - пише ВОДТРК.

Школярі ознайомилися з історичними пам’ятками Ківерців і Луцька, побували на святкуванні Дня Святого Миколая і відкритті новорічної ялинки, відвідали Луцький замок та зоопарк, а також відпочили в одному з розважальних центрів.

Гості зі Сходу зупинилися в селі Озеро Ківерцівського району, в християнському таборі «Радість». Запросити на Волинь дітей зі Сходу запропонував благочинний отець Іван Семенюк, який був капеланом у зоні АТО. Із такою пропозицією священик звернувся до Ківерцівської міської ради. Депутатам ідея сподобалась, тому відразу ж взялися розробляти програму перебування.

«Ідея полягає не в тому, щоб діти просто приїхали в Ківерці і побачили нас, ідея полягає в тому, що ми однакові і ми єдина Україна, ми хочемо жити в мирі і наша міська рада започаткувала програму через співпрацю територіальних громад», − розповів Ківерцівський міський голова Володимир Жгутов.

Діти зі Сходу з нетерпінням чекають того моменту, коли війна закінчиться і волинські школярі приїдуть в гості до них, вже на звільнений Донбас.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.